Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Srdeční záležitosti 2024: Pátý ročník putovní výstavy fotografií

Marie Kubínová

odborná zaměstnankyně

  • 30. 08. 2024 15:07
  • Kultura

Sdílet článek

Pátý ročník putovní výstavy fotografií Srdeční záležitosti 2024 hostí Liberecký kraj. Výstava se představí v Liberci, Jilemnici a Jablonci nad Nisou.

Expozice přináší dvanáct velkoformátových fotografií českého fotografa Stanislava Milaty, který zachytil tváře a osudy známých i neznámých lidí. Tito lidé se vyznačují tím, že vše, co dělají, dělají srdcem, a Liberecký kraj se pro ně stal skutečnou srdeční záležitostí. Fotografie jsou živým důkazem toho, že když se něco dělá s vášní a od srdce, má to hlubší smysl a přesahuje to hranice pouhého osobního uspokojení.

Výstava Srdeční záležitosti 2024 se nezabývá jen krásou lidského srdce a jeho příběhy. Stává se zároveň ústředním bodem významné osvětové akce Světový den srdce, která se zaměřuje na prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Cílem je upozornit veřejnost na to, že nemocem srdce lze v mnoha případech předejít. Právě proto je výstava i letos významnou součástí programu, který inspiruje k aktivní péči o zdraví a prevenci závažných chorob.

Vernisáž se koná pod záštitou Vladimíra Richtera, radního Libereckého kraje pro resort zdravotnictví. „Jsem velmi rád, že můžeme tuto výstavu podpořit a přiblížit tak problematiku kardiovaskulárních chorob veřejnosti. Je důležité, abychom se o své srdce starali nejen fyzicky, ale i emočně, a právě to výstava Srdeční záležitosti nádherně připomíná,“ uvedl radní Richter.

Vernisáž se koná 2. září od 16 hodin, výstava potrvá do 26. září. Přístupná je v pondělky a středy od 8 do 18 hodin, v úterky a čtvrtky od 8 do 17 a o pátcích do 16 hodin.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky