Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

SpinFit Dětský MTB cup Libereckého kraje má vítěze ze 1185 startujících dětí

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 10. 2013 13:21
  • Školství

Sdílet článek

Vyhlášení vítězů seriálu SpinFit Dětského MTB cupu Libereckého kraje se uskutečnilo 2. října v Obchodním centru Delta v Liberci

Nejlepší závodníci ve svých kategoriích převzali poháry od náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro sport Zuzany Kocumové a všechny děti, které absolvovaly minimálně šest závodů ze sedmi, se těšily na bohatou tombolu, ve které již tradičně nejlákavější cenou bylo kolo AMULET.

„Tento cyklistický seriál pro děti od 2 do 14 let zaznamenává stále rostoucí zájem mladých cyklistů. Jednotlivé závody mají stále vyšší sportovní i technickou úroveň. Potvrzuje to i rekordní účast v letošním ročníku, kdy do sedmi závodů vystartovalo 1185 dětí. Průměr na závod byl 169 dětí,“ uvedla za pořadatele SpinFitu Liberec Luďka Bílková.

„I proto takově sportovní podniky, které jsou zaměřeny na sportovní vyžití dětí, bude Liberecký kraj nadále podporovat,“ doplnila Zuzana Kocumová.

První závod letošního ročníku se podle ní jel v Osečné. Tratě byly koncipovány na začátku sezóny jako rozjezdové, a proto nebyly příliš technicky náročné. Nejtechničtějším závodem i díky počasí, byl vyhodnocen Beckov. Ve sportovním areálu Vesec se uskutečnily hned dva závody po sobě. „V každém byla trať odlišná a i zde děti musely prokázat fyzické i technické dovednosti. Nejlépe děti a jejich rodiče ohodnotili závod na Malevilu, kde tratě projížděly místní zoologickou zahradou. Nejlépe obsazený závod a velmi kladně hodnocený byl v Bakově nad Jizerou,“ popsala průběh seriálu Bílková.

 Finále celého seriálu se již druhým rokem konalo ve Stráži pod Ralskem. Zde děti získávaly dvojnásobný počet bodů do hodnocení seriálu a tak se zde odehrávaly napínavé boje až do samotného finiše.

„Letošní ročník tohoto seriálu potvrdil, že jsme se vydali správnou cestou a že má cenu pořádat samostatné MTB závody pro děti. Závod, který přispěje jednak k popularizaci cyklistiky mezi dětmi a mládeží, nabídne možnost co nejširšímu spektru mladých poměřit své síly se svými vrstevníky,“ míní pořadatelé.

 Závod, který délkou tratí respektuje fyzickou zdatnost kluků a holek  každého věku a zároveň nabízí okruh technicky zajímavý, ale zvládnutelný i pro méně zkušené závodníky. Cílem je proto nadále nabízet aktivní sportovní zážitek mnohdy pro celou rodinu, v pohodové atmosféře a příjemném prostředí.

Celá tato snaha by se nesetkala s tímto úspěchem, bez významné podpory sponzorů a ochotě mnoha lidí. Vedle Libereckého kraje mezi další podporovatele patří LIBERECKÁ TEPLÁRNA, TERMIZO, SVS a.s., ZOO Liberec, ABEL, MOBILPLUS, AMULET, RCL, MOUTAINBIKE, MOJEKOLO a další.

„Všem proto mnohokrát děkujeme a těšíme se na dobrou spolupráci i v dalších letech,“ uzavřela Luďka Bílková.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky