Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Speciální počítač pro autistické sourozence

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 04. 2016 08:53
  • Rozvoj

Sdílet článek

Hejtman Martin Půta předá v pátek 22. dubna speciální IT zařízení vhodné pro děti s autismem. Počítač sourozencům s poruchou autistického spektra umožní zajímavější a poutavější formu učení se a podpoří tak jejich další rozvoj.  

„Rodina z Jeřmanic, která vychovává dva syny s poruchami autistického centra, si zažádala o speciální počítač. Rada Libereckého kraje v rámci osvětové kampaně ʹČesko svítí modřeʹ tento záměr plně podpořila,“ říká hejtman Martin Půta.

Liberecký kraj se zapojil do kampaně „Česko svítí modře“ nejen touto hmotnou podporou, ale také vyjádřil zájem o projekt modrou barvou, která je barvou komunikace. Modře se zbarvila zcela poprvé počátkem dubna budova krajského úřadu i webové stránky kraje.

„Česko svítí modře“ je první projekt platformy NADĚJE PRO AUTISMUS. Jeho cílem je zvýšit povědomí veřejnosti o problematice poruch autistického spektra (PAS) neboli autismu. Celorepubliková kampaň byla oficiálně zahájena 2. dubna, kdy je OSN vyhlášen Světový den zvýšení povědomí o autismu – WAAD, a trvá až do konce měsíce dubna. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky