Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Soutěž Evropa v srdci Evropy končí 12. ledna v Kulturním domě v Liberci

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 01. 2011 14:50
  • Školství

Sdílet článek

 

Na podporu 10. Zimního evropského olympijského festivalu mládeže (EYOWF) 2011 vyhlásil Liberecký kraj ve spolupráci s organizačním výborem akce vědomostní a výtvarnou soutěž pro studenty středních škol Libereckého kraje nazvanou Evropa v srdci Evropy. Finále se uskuteční ve středu 12. ledna v Domě kultury, Soukenné náměstí 613, v Liberci.

V duchu motta této soutěže „Poznej země, které budeme hostit“ studenti z jednadvaceti středních škol regionu během loňského podzimu zpracovali a poté rovněž graficky ztvárnili projekty charakterizující všech 49 členských zemí Asociace evropských olympijských výborů. Cílem této aktivity je nejen podpořit samotné konání festivalu a jeho atmosféru, ale také posílit myšlenku evropanství, vzájemného poznání, přátelství a spolupráce mladých lidí našeho kontinentu.

Projekty přenesené do mapy

V první fázi soutěže studenti nejprve zpracovali písemnou formou vědomostní projekt o každém z účastnických států. Hledali přitom především odpovědi na otázky, co je pro konkrétní zemi charakteristické, co v minulosti přinesla světu nebo jaké jsou její největší sportovní úspěchy. Své závěry současně výtvarně zapracovali do velké mapy příslušné země i symbolického srdce.

Ve středu 12. ledna 2011 v Domě kultury,Soukenné náměstí 613, v Liberci soutěžní týmy předstoupí před odbornou porotu, v níž zasednou zástupci Českého olympijského výboru, Libereckého kraje i organizačního výboru festivalu. Své dílo podpoří také krátkou pódiovou prezentací. Nejúspěšnější grafické podoby těchto map a srdcí poté pořadatelé evropské olympiády mládeže přenesou prostřednictvím speciálních fólií na krychle vyrobené z mléčného plexiskla o rozměrech hran jeden metr.

Liberec zaplní krychle

Všech 49 krychlí se v průběhu letošního ledna a února dočká své instalace v různých obchodních centrech Liberce. Obyvatele i návštěvníky města upozorní nejen na konání festivalu, ale také doprovodí jeho atmosféru. Na zahajovací ceremoniál se všechny přemístí do Tipsport areny, kde si je prohlédnou i účastníci a hosté EYOWF 2011.

Krychlemi vystavenými na veřejnosti však soutěž neskončí - všechny tištěné práce o jednotlivých zemích se totiž stanou součástí společné speciální publikace.

Všechny zúčastněné školy si mezi sebe rozdělí částku víc než 100 000 eur, která byla určena na produkční náklady i odměny. Nejúspěšnější účastníci finálového kola navíc získají další ceny v hodnotě přes čtyři tisíce eur. Celý projekt byl podpořen z rozpočtu Evropské unie.

Vernisáž všech 49 krychlí se bude konat ve středu 19. ledna 2011 od 15 hodin v Obchodním centru Fórum Liberec.

 

 

ČASOVÝ HARMONOGRAM

 

Účinkující a diváci

08:00 - 08:45       Příchod všech účinkujících (450 osob – přijďte včas!)

08:45 - 09:00       Příchod diváků

 

09:00 - 09:15       OFICIÁLNÍ ZAHÁJENÍ

09:15 - 11:30       I. část prezentací

11:30 - 12:00       Přestávka

12:00 - 14:00       II. část prezentací

14:00 - 14:30       Doprovodný program, sčítání výsledků

 

14:30 - 15:00       VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky