Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Souhlas zřizovatele se smlouvou o partnerství

  • 25. 05. 2010 11:45
  • Školství

Sdílet článek

Dnem 5. března 2009 nabyl účinnosti zákon č. 49/2009 Sb., kterým se mění zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů.

Výše uvedená novela obsahuje nový § 32a Spolupráce škol a školských zařízení, který definuje smlouvu o partnerství v projektech financovaných z prostředků Evropské unie. Z ustanovení § 32a odst. 5 uvedené novely vyplývá, že v případě právnické osoby vykonávající činnost školy nebo školského zařízení je podmínkou platnosti smlouvy o partnerství souhlas zřizovatele s uzavřením této smlouvy, ať se účastní projektu jako žadatel nebo partner.

Citace § 32a odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů: „(5) Smlouva o partnerství musí mít písemnou formu, jinak je neplatná. Je-li smluvní stranou právnická osoba zřizovaná státem, krajem, obcí nebo svazkem obcí, je podmínkou platnosti smlouvy také doložka osvědčující souhlas zřizovatele s tím, aby právnická osoba smlouvu o partnerství uzavřela.“ Celé znění § 32a zákona č. 561/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů je uvedeno v příloze (*.pdf).

Školy a školská zařízení, která chtějí uzavřít smlouvu o partnerství při realizaci projektu financovaného z prostředků Evropské unie, mohou případným problémům se získáním souhlasu zřizovatele předejít, pokud jej budou o partnerství informovat již při přípravě projektu, nikoli až v okamžiku schválení projektu k financování.

Souhlas zřizovatele se smlouvou o partnerství se nevtahuje na smlouvy o partnerství podepsané před 5. březnem 2009.

V případě škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem je postup následující:

1. Škola zašle žádost o souhlas zřizovatele s uzavřením smlouvy o partnerství náměstkovi hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

2. K uvedené žádosti přiloží návrh smlouvy o partnerství, která je předmětem souhlasu, a žádost o finanční podporu (dále projektovou dokumentaci, apod.).

S případnými dotazy se obracejte na: Ing. Petru Prokešovou, tel.: 485 226 229, e-mail: petra.prokesova@kraj-lbc.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky