Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sklářská průmyslová škola v Železném Brodu bude mít nové vitríny

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 08. 2017 15:53
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské v Železném Brodě byla úspěšné dokončena výměna oken. Konečné náklady technicky náročné akce financované z rozpočtu Libereckého kraje přesáhly 13,4 milionů korun. Předpokládané náklady činily 14 mil. Kč, a tak Rada Libereckého kraje rozhodla nedočerpané prostředky přesahující půl milionu korun poskytnout škole na pořízení nových výstavních vitrín. Část původních okenních vitrín totiž musela být odstraněna právě v souvislosti s výměnou oken.

Youtube video

 

Budova střední školy je od počátku účelově koncipována pro výuku uměleckořemeslných oborů s dostatkem světla pro potřebu učeben i pro prezentaci skla ve výstavním sále školy. Výměna oken proto musela reflektovat specifické požadavky této historicky a architektonicky cenné dominanty Železného Brodu.

„Výměna oken dopadla skvěle, o čemž se budou moci na vlastní oči přesvědčit také návštěvníci Skleněného městečka 2017, jelikož budova umělecké průmyslovky je jedním ze stěžejních míst slavností sklářského řemesla v Železném Brodě. Liberecký kraj si je vědom významnosti této akce a od roku 2017 po dobu pěti let podpoří každoroční organizaci sto tisíci korun,“ říká Petr Tulpa, náměstek hejtmana, pověřený vedením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Skleněné městečko je každoroční setkání sklářů, umělců, sklářských řemeslníků a výrobců, příznivců a obdivovatelů sklářského řemesla. Jedenáctý ročník slavností sklářského řemesla v Železném Brodě se uskuteční ve dnech 16. – 17. září 2017. Pro návštěvníky je připraveno velké množství atraktivních doprovodných programů, které zaujmou dospělé i děti. Více aktuálních informací najdete na www.sklenenemestecko.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky