Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Síť pro rodinu organizuje celorepublikový Festival rodiny

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 05. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

V průběhu pěti týdnů od 11. 5. do 19. 6. 2019. Tedy v období, kdy se slaví Den matek, Mezinárodní den rodiny, Den dětí či Den otců, připravují mateřská a rodinná centra Sítě pro rodinu, z.s., ve všech krajích České republiky programy.

Tuto činnost se Síť pro rodinu rozhodla podpořit celorepublikovým Festivalem rodiny, který bude oslavou rodiny, napříč celou Českou republikou. V daném období proběhne více než 200 různých akcí a aktivit. V Libereckém kraji proběhne celkem deset akcí menšího i většího rozsahu. První událostí bude Den rodiny v Dubé, poté proběhne Cesta pohádkovým lesem v Lomnici nad Popelkou a následující týden si můžou rodiny vybírat hned ze tří akcí – Orient show v Železném Brodě, Pohádkový les v Hejnicích nebo Dětská zámecká sobota v Lomnici nad Popelkou. Ve středu 29. 5. organizují v Semilech Rodinný festival na Ostrově a 2. 6. se mohou děti těšit na Cestu lesem pohádek v Tanvaldu. 8. 6. organizuje Festival rodiny MDC Maják Tanvald, ve čtvrtek 13. 6. pak bude komorní akce v Liberci v MC Lewandulka – W zahradě a pět týdnů pro rodinu završí RC Andílek svým Zahradním alternativním festivalem 15. 6. na Bělišti v Železném Brodu. Mateřská a rodinná centra podporuje již několik let Liberecký kraj prostřednictvím Programu na podporu činností mateřských center.

Klíčovou událostí bude realizace sobotní Zahradní slavností v parku Na Žofíně v termínu 18. 5. 2019. Smyslem této akce je podpora a oslava rodiny a současně motivace rodin, aby společně zasedly k jednomu stolu (respektive na jednu deku). Aby si společně popovídaly, bez nahlížení do mobilních telefonů a dalších "zlodějů" času, zaposlouchali se do poslechu hudby či se společně zapojily do zajímavých aktivit. Bližší informace můžete nalézt na webových stránkách Festivalu rodiny: www.festivalrodiny.cz

Rodina je společenstvím, kde se sdílí čas, prostor, úzkost i naděje, kde se soužitím všichni učí pro život, kde všichni dávají i přijímají, kde formují svou osobnost a mají možnost zrát k moudrosti a kde podstatnou složkou všeho je vzájemně sdílená a působená radost. 

Prof. Zdeněk Matějček

Pro více informací kontaktujte:

Lenka Pohlodková, krajská koordinátorka Sítě pro rodinu, z.s. v Libereckém kraji, lenka.pohlodkova@seznam.cz, 733 508 417

TZ: Síť pro rodinu z.s.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky