Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Silvestrovská noc na ambulancích liberecké nemocnice

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 01. 01. 2015 20:10
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

TZ Krajské nemocnice Liberec: O silvestrovské noci ošetřili lékaři na traumatologické ambulanci v liberecké nemocnici celkem 22 pacientů, z nichž následně 7 museli kvůli jejich zdravotnímu stavu hospitalizovat.

Jedenáct pacientů přišlo na traumatologický příjem do silvestrovské půlnoci, stejný počet přijali zdravotníci v prvních hodinách nového roku. Traumatologové u zraněných ošetřovali hlavně zlomeniny, otřesy mozku nebo tržné rány způsobené většinou pády na ledovatce. Záchranná služba dopravila do libereckého traumacentra i těžce zraněného mladého muže z Mladoboleslavska, který si při pádu ze skály způsobil mnohočetná poranění. „Kromě tohoto pacienta jsme v průběh noci operovali ještě další tři s poraněními šlach, zlomeninami bérce a kotníku,“ upřesnil traumatolog MUDr. Peter Stankoviansky.

Jednoho pacienta poraněného rachejtlí ošetřili jejich kolegové v turnovské nemocnici na chirurgické ambulanci. Muži zábavní pyrotechnika lehce poranila obličej. Na chirurgické ambulanci Panochovy nemocnice v Turnově přišlo v průběhu noci 15 pacientů s otřesy mozku nebo zlomeninami.

Plné ruce práce měli zdravotníci i na záchytné stanici liberecké nemocnice, kam přivezla záchranná služba po silvestrovské půlnoci dvě těžce opilé ženy a dva muže. Záchranáři je většinou dopravili do nemocnice přímo z ulice. „Nikdo z pacientů nebyl pod vlivem drog. V průběhu noci jsme prováděli také dvě vyšetření u opilých lidí před umístěním do cely předběžného zadržení,“ popsal lékař na záchytné stanici MUDr. Richard Domín. Vloni přitom přijali v průběhu silvestrovské noci na záchytnou stanici osm pacientů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky