Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Seminář Libereckého kraje a Ministerstva vnitra přilákal mnoho zájemců

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 01. 2024 12:24
  • Rozvoj

Sdílet článek

Setkání na Krajském úřadě Libereckého kraje zorganizoval ve čtvrtek 11. ledna krajský odbor regionálního rozvoje a evropských projektů ve spolupráci s Ministerstvem vnitra. To představilo mimo jiné i novinky v Novele zákonů o územních samosprávních celcích a novinky ze zákona o obcích. Přítomni byli zástupci měst, obcí i dobrovolných svazků obcí. Za Liberecký kraj se zúčastnili statutární náměstek Jan Sviták a radní Jiří Ulvr. 

„Jsem potěšen vysokou účastí zástupců měst a obcí na této akci, jejímž cílem bylo přinést další cenné informace a podněty, které podpoří další rozvoj Libereckého kraje,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Legislativní změny zákonů o územních samosprávních celcích a představení sběru a využití geolokačních dat pro potřeby veřejné správy přilákalo velké množství zájemců. Geolokační data představují unikátní zdroj informací o reálné mobilitě občanů, které nebyly doposud systematicky v tomto rozsahu sbírány a mají široké možnosti využití v územním plánování a rozvojových koncepcích, dopravním plánování, krizových řízení, cestovním ruchu, lokalizaci služeb veřejné správy a občanské vybavenosti.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky