Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Seminář EXPORT 2015 nabídl účastníkům cenné informace

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 04. 06. 2015 12:48
  • Rozvoj

Sdílet článek

Odborný seminář na téma EXPORT 2015 proběhl v úterý 2. 6. v prostorách krajského úřadu. Zahájil jej Martin Půta, hejtman Libereckého kraje, který při té příležitosti poděkoval za spolupráci při přípravě semináře zástupcům Ministerstva průmyslu a obchodu ČR (MPO) a Krajské hospodářské komory Liberec, kteří patří po odborné stránce mezi hlavní aktéry veřejné správy v podpoře exportu.

„Rozvoj českého zahraničního obchodu je jednou z priorit státní politiky, a proto jsme se na návrh ministerstva průmyslu a obchodu rozhodli podpořit tuto společnou akci, v rámci které byli účastníci seznámeni se službami státu v oblasti exportu a dalších veřejných subjektů,“ uvedl Vít Příkaský, člen rady Libereckého kraje pověřený řízením rezortu hospodářského a regionálního rozvoje.

Akci považuje za přínosnou vzhledem k širokému záběru informací, které bylo možné načerpat z jednotlivých prezentací ministerstev průmyslu a obchodu a zahraničních věcí i agentur CzechTrade a CzechInvest. Během akce zazněly i osobní zkušenosti s využíváním jednotlivých nástrojů i z řad účastníků, což bylo jedním z hlavních cílů semináře.

 „Je v zájmu kraje podpořit tyto informativně zaměřené akce, které mohou napomoci malým a středním podnikatelům,“ poznamenal Vít Příkaský.

„Zájemci, kteří se nemohli zúčastnit této akce, najdou užitečné informace o diskutovaných tématech hned na několika místech. Například je k dispozici velmi dobře zpracovaná publikace EXPORT v KOSTCE, která se stručně a jasně věnuje tématu exportu,“ upozorňuje Vít Příkaský. Dále v gesci MPO je realizován oficiální portál pro podnikání a export www.businessinfo.cz, kde lze v sekci Zahraniční obchod nalézt např. aktuální exportní příležitosti nebo souhrnné teritoriální informace, které jsou důležité pro začínající exportéry v dané oblasti. “Tyto výstupy si zaslouží prezentaci, a jak bylo ze strany jednotlivých subjektů řečeno, podnikatelé se mohou obracet například na Klientské centrum pro export v Praze, ale i na zahraniční kanceláře CzechTrade,“ doplnil Příkaský a závěrem dodal: „Jsem velmi rád, že aspoň někteří podnikatelé si našli čas na tuto akci a naše společné úsilí mělo své posluchače.“

Veškeré prezentace z akce jsou zveřejněny ZDE.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky