Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rozvoj dovedností pro inteligentní specializaci, průmyslovou transformaci a podnikání ČR - Sasko 2021+

Ing. Karolína Vičanová

manažer projektu Regionální stálá konference

  • 10. 07. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů byl osloven Ministerstvem pro místní rozvoj ČR v rámci příprav analýzy pro připravovaný návazný program přeshraniční spolupráce Česko – Sasko 2021+.

V rámci průběžné evaluace proběhla již první jednání na úrovni ministerstva a krajů v oblastech regionálního rozvoje, životního prostředí, kultury a cestovního ruchu, vzdělávání a zaměstnanosti. Nově by mohla být zařazena i oblast inovací, ve které byl stanoven následující specifický cíl:

Rozvoj dovedností pro inteligentní specializaci, průmyslovou transformaci a podnikání

V rámci tohoto cíle byla zvolena následující dílčí témata, která jsou vhodná pro jeho naplnění:

  1. Podpora inovací formou přeshraničních voucherů
  2. Podpora transferu know-how v oblasti podpory inovací na úrovni jednotlivých krajů
  3. Pilotní projekty v rámci rozvoje tématu smart cities a oběhového hospodářství
  4. Síťování, seznamování a sdílení zkušeností v různých oblastech
  5. Vlastní výzkumné aktivity

Jelikož by se jednalo o nově zaměřený specifický cíl, byli jsme požádáni Ministerstvem pro místní rozvoj ČR o uspořádání podrobnějšího průzkumu, který zjistí zájem o absorpční kapacitu v oblasti výše uvedených témat a zájem o spolupráci se saskou stranou v oblasti výzkumu a vývoje.

Rádi bychom Vás proto zdvořile požádali o Vaše odpovědi u dvou otázek, které naleznete v dotazníku na této webové adrese: /survey/d/W8S7O4N4I2H4U5C2I.

 

logolinka_rozsirena_barevna

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky