Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rozlévání hejtmanského vánočního moštu u liberecké radnice vyneslo 9.208 korun. Výtěžek podpoří činnost Hospice svaté Zdislavy

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 12. 2023 12:57
  • Sociální

Sdílet článek

Celkem 9.208 korun z dobrovolných příspěvků občanů přineslo v pátek 8. prosince rozlévání vánočního moštu u liberecké radnice. Toho se zúčastnili téměř všichni členové krajské rady: hejtman Martin Půta, statutární náměstek Jan Sviták, náměstkyně Květa Vinklátová, náměstci Petr Tulpa a Zbyněk Miklík a radní Jiří Ulvr, Václav Židek a Vladimír Richter. Peníze obdržel Hospic svaté Zdislavy.

„Vánoční mošt je vyroben z jablek z Hrádku nad Nisou. Jsem rád, že jsme se mohli potkat se spoustou milých lidí. Těší mě, že dobrovolný příspěvek pomůže dobré věci – činnosti Hospice svaté Zdislavy, který se s mimořádnou péčí a laskavostí stará o nemocné v regionu,“ uvedl hejtman Martin Půta. Kromě zmíněného nápoje od hejtmana Martina Půty se podával i Střížovický mošt jablečný. 

Obecně prospěšná společnost Hospicová péče sv. Zdislavy poskytovala v kraji zprvu pouze terénní péči. Prvním krokem k vybudování kamenného hospice byla smlouva s Libereckým krajem uzavřená v září roku 2010. Lůžkový hospic začal fungovat od ledna 2016.

Zařízení našlo zázemí v budově bývalého sirotčince v liberecké ulici U Sirotčince, kterou včetně přilehlých pozemků věnovalo Libereckému kraji statutární město Liberec. Liberecký kraj zajistil financování přestavby objektu se spoluúčastí Evropské unie z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Celkové náklady na stavbu, dodávku technologií a vnitřního vybavení dosáhly tehdy částky necelých 109 milionů korun.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky