Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rozhodnutí o vystoupení obce z dobrovolného svazku obcí a o vypořádání majetkového podílu obce

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 23. 07. 2021 08:27
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti: žadatel požadoval následující informace:

  1. Rozhodnutí ohledně, příp. související s vystoupením obce, jakožto člena dobrovolného svazku obcí dle § 49 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) z dobrovolného svazku obcí, jehož předmětem jsou činnosti ve věcech rozvoje, výstavby a provozu vodovodů a kanalizací sloužících veřejné potřebě dle zák. č. 274/2001 Sb. o vodovodech a kanalizacích.

Rozhodnutí ohledně, příp. související s vypořádáním majetkového podílu obce, jakožto člena dobrovolného svazku obcí dle § 49 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), jehož předmětem jsou činnosti ve věcech rozvoje, výstavby a provozu vodovodů a kanalizací sloužících veřejné potřebě dle zák. č. 274/2001 Sb. o vodovodech a kanalizacích, v souvislosti s vystoupením obce z dobrovolného svazku obcí.

2) Rozhodnutí ohledně, příp. související s vystoupením obce, jakožto člena dobrovolného svazku obcí dle § 49 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) z dobrovolného svazku obcí, jehož předmětem jsou jiné činnosti než rozvoj, výstavba a provoz vodovodů a kanalizací.

Rozhodnutí ohledně, příp. související s vypořádáním majetkového podílu obce, jakožto člena dobrovolného svazku obcí dle § 49 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v souvislosti s vystoupením obce z dobrovolného svazku obcí, jehož předmětem jsou jiné činnosti než rozvoj, výstavba a provoz vodovodů a kanalizací.

 

Odpověď na žádost: KÚ LK žadetli odpověděl následující:

KÚ LK dle § 49 zákona č. 128/2000, o obcích, ve znění pozdějších předpisů vede rejstřík dobrovolných svazků obcí s tím, že o každé oznámené změně, která je součástí rejstříku, vydává rozhodnutí o změně v registru. Rejstřík dobrovolných svazků obci je veřejně přístupný na https://pravni-odbor.kraj-lbc.cz/dobrovolne-svazky-obci/rejstrik-dobrovolnych-svazku-obci .

Na základě oznámených změn, vydal Krajský úřad Libereckého kraje dvě rozhodnutí, a to:

  1. Rozhodnutí o registraci změn č. j. 18/04/Sm ze dne 14. 12. 2004 – registrace změny zápisu u dobrovolného svazku obcí Mikroregion Český ráj, jehož předmětem činností je i zásobování vodou a čištění odpadních vod – kdy ke dni 7. 10. 2004 došlo ve svazku ke skončení členství Obce Újezd pod Troskami. (viz. příloha č. 1)
  2. Rozhodnutí o registraci změn č.j. KULK 39264/2019 ze dne 22. května 2019 – registrace změny Stanov u dobrovolného svazku Mikroregion Podralsko – vystoupení Města Doksy. (viz. příloha č. 2)

Tato rozhodnutí byla zasílána přílohou dopisu.

Co se týčepožadavku na zaslání rozhodnutí týkající se vypořádání majetkového podílu obce, jakožto člena dobrovolného svazku obcí dle § 49 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), jehož předmětem jsou činnosti ve věcech rozvoje, výstavby a provozu vodovodů a kanalizací, či jiné činnosti, tyto informace KÚ LK nemůže poskytnout, protože je nemá a není povinen je mít, a to s ohledem na ust. § 2 odst. 4 InfZ. O tomto KÚ LK vydal rozhodnutí o částečném odmítnutí informace podle § 15 odst. 1 InfZ.

  • Priloha 1 Rozhodnuti Mikroregion Cesky raj (.pdf)
    231 kB
    23. 07. 2021 08:41
  • Priloha 2 Mikroregion Podralsko (.pdf)
    646 kB
    23. 07. 2021 08:41

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky