Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Reprezentace Libereckého kraje míří na Letní olympiádu dětí a mládeže 2013 do Zlína

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 06. 2013 13:02
  • Školství
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Přes sto padesát dětí a mladistvých v osmnácti soutěžních disciplínách bude od 23. do 28. června hájit barvy Libereckého kraje na Hrách VI. letní olympiády dětí a mládeže, kterou hostí Zlínský kraj.

„V roce 2008 jsem se účastnila dětské olympiády jako vlajkonoš reprezentace našeho kraje a cítila jsem na každém kroku, že tato sportovní akce má velký náboj a pro děti je účast velkým zážitkem. Není to pouze o sportovním výkonu, medailovém umístění, ale také o nových přátelstvích, týmové spolupráci. Věřím a přeji si, aby reprezentanti Libereckého kraje na tuto olympiádu dlouho vzpomínali a přispěla k tomu, že pro ně sport zůstane skvělou zábavou a celoživotním koníčkem,“ řekla Zuzana Kocumová, náměstkyně hejtmana LK pro sport, která se osobně zúčastní slavnostního ceremoniálu.

Tradice pořádání letních a zimních Olympiád dětí a mládeže začala v roce 2003, kdy se konaly první letní hry, o rok později i zimní. Cílem olympiád je propagace a osvojení myšlenek a hodnot olympismu. Účastní se jich děti a mládež od 6 do 18 let a zahrnují jak tradiční sportovní disciplíny ve vymezených věkových kategoriích (atletika, házená, fotbal, cyklistika, plavání, tenis, veslování a další), tak kulturní soutěže (taneční a výtvarná soutěž).

Více o blížící se olympiádě na stránkách:   http://odm2013.olympic.cz/

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky