Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Regulace reklamy

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 29. 04. 2024 15:50
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti: žadatel požadoval informace týkající se sankcí za porušení zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy. 

1. Udělil Váš úřad sankci za porušení zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy v souvislosti s Instagramovým příspěvkem Ondřeje Koláře dostupného na adrese https://www.instagram.com/p/Cfj96i3ABqa/?img_index=1?
Pokud ano, prosíme též o poskytnutí odůvodnění takového rozhodnutí.

Odpověď:
V souvislosti s předmětným instagramovým příspěvkem Ondřeje Koláře (viz. odkaz) Krajský živnostenský úřad sankci neudělil.

2. Kolik bylo Vaším úřadem uděleno sankcí za porušení zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy v souvislosti se zveřejněním reklamy na sociálních sítích v roce 2023?
Odpověď:
V souvislosti se zveřejněním reklamy na sociálních sítích nebyly naším úřadem uděleny žádné sankce.

3. Jaká byla nejvyšší pokuta udělená Vaším úřadem za porušení zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy udělená v souvislosti s reklamou na sociální síti? Prosíme taktéž o poskytnutí odůvodnění tohoto rozhodnutí.
Odpověď:
V souvislosti s reklamou na sociálních sítích nebyla naším úřadem udělena žádná pokuta.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky