Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ředitel umělecké průmyslovky v Železném Brodě končí ve své funkci

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 09. 2019 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Radní Libereckého kraje dnes na své mimořádné schůzi vzali na vědomí odstoupení ředitele Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské (SUPŠS) v Železném Brodě Libora Doležala. Ten se vzdal své funkce z osobních důvodů s účinností k 18. září 2019.

Libor Doležal ve svém vyjádření, které zaslal odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského úřadu Libereckého kraje mimo jiné uvádí: „Rozhodl jsem se okusit nové výzvy ve svém životě. Končím tedy v roli ředitele této výjimečné školy. Přeji sklandě, aby zůstala i v dalších 100 letech své existence vyhledávanou a respektovanou vzdělávací institucí v Libereckém kraji.“

Členové rady kraje projednali složité poměry panující již delší dobu ve škole. Vyslechli si přitom názory všech členů školské rady, zástupce učitelů odborných předmětů, reprezentanta petice umělecké veřejnosti i ředitele školy.

„Rád bych panu řediteli poděkoval za čtyřletou práci pro školu a konstruktivní přístup, díky kterému, doufám, dojde k celkovému zklidnění situace,“ dodal Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.  

Školu vedl Libor Doležal od 1. srpna 2015. O vyhlášení konkurzu na nového ředitele rozhodne krajská rada na své schůzi v úterý 17. září 2019.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky