Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

„Randovka“ opět ocenila své úspěšné studenty a oslavila století republiky

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 11. 2018 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Gymnázium Dr. Antona Randy v Jablonci nad Nisou oslavilo 100 let od založení republiky. V rámci slavností ocenila „Randovka“ 64 studentů, kteří v uplynulém školním roce reprezentovali školu ve sportovních soutěžích či studijních olympiádách. Úspěšné studenty oceňuje škola každoročně již od roku 2000. Akci doplnilo poslední divadelní představení O životě jedné republiky.

Kulaté výročí naší republiky oslavili studenti i učitelé společně v pátek 2. listopadu. Ráno ve vestibulu školy všechny vítala kapela a spolužáci i učitelé v dobových kostýmech. Oslavy pokračovaly v Městském divadle v Jablonci nad Nisou slavnostním oceněním úspěšných studentů, kterým ceny předával první prezident Tomáš Garrigue Masaryk v doprovodu zástupce Sokolů. Slavnostní předávání ocenění bylo spojeno s posledním divadelním představením O životě jedné republiky v podání deseti základních uměleckých škol Libereckého kraje.

„Škola oceňuje úspěšné studenty pravidelně každý rok. Tuto tradici jsme s Tomášem Hofrichtrem založili v roce 2000 v době, kdy jsem byl ve škole ředitelem. Jsem rád, že se tradice zachovala dodnes,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. „Původně probíhalo oceňování ve skromných podmínkách, postupně jsme z toho udělali prestižní záležitost, kdy zveme na předávání také inspirativní osobnosti, často z oblasti sportu,“ dodal ředitel školy Tomáš Hofrichter.

V minulosti ceny předávali např. Jaroslav Kulhavý, Barbora Špotáková, Imrich Bugár nebo tehdejší rektor Technické univerzity v Liberci Zdeněk Kůs. Oceňována je obvykle padesátka studentů. V první části ti, kteří uspěli ve studijních olympiádách a soutěžích na krajské, okresní či celostátní úrovni, a ve druhé sportovci, kteří školu reprezentovali jak na celostátní, tak na mezinárodní úrovni.

Akce byla podpořena jak městem Jablonec nad Nisou, tak i městským divadlem, které poskytlo své prostory. Při zapojení divadelního vystoupení O životě jedné republiky se škola inspirovala pozitivní zkušeností z roku 2010, kdy program obstarali protagonisté muzikálu Filmový Fanda, který nastudovala ZUŠ Jablonec a jenž měl na Jablonecku obrovský úspěch. Stejně tak letošní představení, které si vysloužilo závěrečný potlesk vestoje.

  • Randovka-oceneni_studenti (.pdf)
    186 kB
    07. 11. 2018 13:30

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky