Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní schválili zahájení zadávacího řízení na vybudování Centra odborného vzdělávání v Kamenickém Šenově 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 02. 2018 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Rada kraje včera schválila zahájení zadávacího řízení na stavební práce Centra odborného vzdělávání uměleckoprůmyslového v areálu Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Kamenickém Šenově. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je cca 50 mil. Kč bez DPH. 

„Realizace tohoto projektu se nám zdržela, ale jsme připraveni ho dokončit ještě letos, abychom splnili podmínky dané dotační výzvy,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, zaměstnanosti, tělovýchovy a sportu. Konkrétní podoba rekonstrukce se bude týkat části prostor budov s č. p. 56 a 57, které slouží k výuce žáků. Ke stejnému účelu bude sloužit také dobudovaná dvorní přístavba objektu č. p. 56. 

„Projekt získal dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu stejně jako ostatních sedm projektů Center odborného vzdělávání,“ dodává Radka Loučková Kotasová, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.  

Budování Center odborného vzdělávání pomůže zkvalitnit střední a vyšší odborné vzdělávání v kraji. Centra odborného vzdělávání vzniknou kromě Kamenického Šenova na vybraných školách v Liberci, Turnově, České Lípě, Frýdlantu, Vysokém nad Jizerou a Jablonci nad Nisou. Žáci mohou vybavení center vyzkoušet již ve školním roce 2018/2019.

„Pro projekt je vybráno celkem osm škol Libereckého kraje. Smyslem těchto center je změnit pohled na vzdělávání, a to tím, že se například přestaví dílny, vybudují laboratoře, a nainstalují se nové stroje pro osvojení praktických dovedností žáků, kteří se tak s nimi seznámí dříve než po skončení školy,“ uzavřel Petr Tulpa. 

Youtube video

Název projektu: Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje uměleckoprůmyslové

Registrační číslo projektu: CZ.06.2.67/0.0/0.0/16_050/0002777

Logolink - ministerstvo pro místní rozvoj

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky