Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Jaroslav Podzimek jednal s představitelkami firmy ASEKOL

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 12. 2010 13:47
  • Školství

Sdílet článek

 

Zástupkyně společnosti ASEKOL Iva Červená a Eva Zvěřinová dnes navštívili radního pro resort zemědělství a životního prostředí Jaroslava Podzimka (ČSSD), kterému předali závěrečnou zprávu - zhodnocení krajské spolupráce v roce 2010.

„ASEKOL, s.r.o. – je nezisková společnost, která provozuje kolektivní systém zpětného odběru elektrozařízení. Od roku 2005, kdy byl zapsán Ministerstvem životního prostředí ČR jako jediný systém pro zpětný odběr historických elektrozařízení v oblastech výpočetní, telekomunikační a kancelářské techniky, hraček a vybavení pro volný čas a sport, má uzavřeny smlouvy o zřízení odběrových míst s 3 950 městy a obcemi a 3 390 opravnami a prodejnami elektro,“ uvedl radní s tím, že spolupráce s kraje s touto firmou v oblasti tříděni odpadů je na velmi dobré úrovni..

Další tisíce sběrných míst vznikly díky vývoji a instalaci různých druhů kontejnerů na drobná elektrozařízení.

Provozovaných 10 000 sběrných míst zajišťuje společnosti ASEKOL nejhustší sběrnou síť vysloužilých elektrozařízení ze všech kolektivních systémů v ČR.V roce 2009 vybrala společnost v průměru na 1 občana 1,65 kg elektroodpadu.

   „Často vyjíždím za pracovními povinnostmi do různých koutů kraje. Není možné si proto nevšimnout různých kontejnerů – E-domky, či klecové kontejnery a řadu dalších, které se v obcích, či městech stále častěji objevují.“ poznamenal radní Jaroslav Podzimek.

 „Dá se říci, že se na sběrných místech najdou i některé skvosty, které pak můžete najít v Muzeu spotřebičů,“ dodal s úsměvem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky