Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada schválila podmínky Programu na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže ve sportovních klubech v roce 2015

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 17. 06. 2015 10:37
  • Školství

Sdílet článek

Podmínky a využití Programu na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže ve sportovních klubech schválila na svém posledním jednání Rada Libereckého kraje. Prostřednictvím programu bude letos rozděleno mezi sportovce více než 1.678.674 Kč.

Finanční prostředky v celkové výši 2.178.764 Kč získal Liberecký kraj na základě darovací smlouvy od Českého olympijského výboru.  Z uvedené částky musí být, podle podmínek darovací smlouvy, 500.000 Kč poskytnuto formou dotace na projekt „Česko sportuje – Sazka Olympijský víceboj a Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů“ (OVOV). Nositelem tohoto projektu je Česká olympijská a.s. Zbývající finanční prostředky v celkové výši 1.678.764 Kč budou formou neinvestičních dotací rozděleny na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže.

Příjemcem dotace může být sportovní klub, který je členem sportovního svazu, má sídlo na území Libereckého kraje a zároveň v roce 2015 neobdržel peněžní prostředky z rozpočtu Libereckého kraje v „Programu 3 – program resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu“, předmět podpory „Významné kluby a reprezentace“.

Tento týden bude na webových stránkách kraje zveřejněn program s konkrétními podmínkami. Žádosti bude odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu přijímat od 20. července do 28. srpna. Žádosti vyhodnotí Výbor pro tělovýchovu a sport zastupitelstva Libereckého kraje a v říjnu bude zveřejněno, kteří žadatelé uspěli a příspěvek získají.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky