Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada pro výzkum, vývoj a inovace v Libereckém kraji jednala o podpoře podnikání a inovačních projektů

Jana Urbanová

  • 20. 12. 2023 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Hodnocení projektových záměrů podaných v rámci Regionálního inovačního programu 2023 nebo projednání aktualizovaného znění RIS3 strategie Libereckého kraje.

To jsou některá z témat 24. jednání Rady pro výzkum, vývoj a inovace v Libereckém kraji (RVVI LK), která jako odborná komise rady kraje pomáhá realizovat opatření podporující konkurenceschopnost podnikatelského prostředí. Jednání se uskutečnilo 7. prosince na akademické půdě Technické univerzity v Liberci v prostorách CxI.

Jedním bodem zasedání bylo shrnutí projektových záměrů podaných do Regionálního inovačního programu 2023, který je zaměřen na podporu inovací v malých a středních podnicích

„Regionální inovační program v roce 2023 disponoval alokací ve výši 4.242.000 Kč, což nám umožnilo podpořit 23 projektů. Podpora podnikání, vývoje a inovací v malých a středních firmách je klíčem ke zvýšení konkurenceschopnosti podnikatelského prostředí a celého regionu,“ říká Jiří Ulvr, radní Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Dalším bodem jednání bylo představení dvou projektových žádostí, podaných do programu Asistenční vouchery Libereckého kraje, který je součástí aktivit projektu Smart Akcelerátor III Libereckého kraje (SALK III) a je financován z evropských zdrojů. Program je zaměřen na dotační podporu přípravy velkých mezinárodních výzkumných projektů a je otevřen pro akademickou i podnikatelskou sféru. Jedním z žadatelů je Ústav fyziky plazmatu AV ČR, v. v. i., a druhou žádost si podala Technická univerzita v Liberci.

Členové RVVI LK dalé odsouhlasili aktuální znění aktualizace RIS3 strategie Libereckého kraje. Součástí jednání byla diskuse o aktivitách a strategických projektech, které tým Smart Akcelerátoru v poslední době realizoval, nebo je nadále připravuje.

„Ambicí projektu SALK III je zvýšit ekonomickou konkurenceschopnost regionu prostřednictvím realizace strategických projektů, například evropského Digitálního hubu nebo Juniorního centra excelence kybernetické bezpečnosti, tak i práce s odbornými platformami, tvorba dobré značky daného místa nebo rozvoj lidských zdrojů,“ dodává Jiří Ulvr.

logo pruh

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky