Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada pro výzkum, vývoj a inovace v kraji rokovala o podpoře podnikání a inovačních projektů

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 21. 06. 2024 13:36
  • Rozvoj

Sdílet článek

Hodnocení projektových záměrů podaných v rámci Regionálního inovačního programu 2024 nebo informace o programu Asistenčních voucherů. To jsou některá z témat 26. jednání Rady pro výzkum, vývoj a inovace v Libereckém kraji, která podporuje konkurenceschopnost podnikatelského prostředí.

Jednání se uskutečnilo 13. června v podnikatelském inkubátoru Lipo.ink v Liberci. Přineslo diskusi k předloženým projektovým záměrům do Regionálního inovačního programu, který je zaměřen na podporu inovací v malých a středních podnicích.   V jejím závěru bylo doporučeno k podpoře celkem 23 projektů z celkového počtu 29 podaných žádostí o dotační podporu. Pro rok 2024 Regionální inovační program disponoval s částkou 4,2 milionu korun, která byla již tradičně zcela vyčerpána.

„Největší zájem bývá mezi podnikateli o technologické vouchery, které pomáhají ověřit nové produkty ve fázi vývoje. Žádosti se scházejí z průmyslových oborů regionu jako je strojírenství nebo textil, podpořili jsme ale i architektonické studio nebo digitalizaci výrobního postupu. Alokace více než 4 miliony korun nám umožnila podpořit 23 nejlepších projektů,“ řekl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Dalším bodem jednání bylo představení programu Asistenční vouchery Libereckého kraje, který je součástí aktivit projektu Smart Akcelerátor Libereckého kraje III a je financován z evropských zdrojů. Program je zaměřen na dotační podporu přípravy velkých mezinárodních výzkumných projektů a je otevřen pro akademickou i podnikatelskou sféru.

Členové rady se dále seznámili s aktuální situací stran vzniku Juniorního centra kybernetické bezpečnosti, pro který byla zpracována technická a projektová dokumentace. Součástí jednání bylo i představení nového Akčního plánu koncepce Chytřejší kraj pro Liberecký kraj pro roky 2024–2026. Členové rady se také seznámili s aktivitami realizačního týmu Smart Akcelerátor. 

„Podpora podnikání, vývoje a inovací v malých a středních firmách je klíčem ke zvýšení konkurenceschopnosti podnikatelského prostředí i celého regionu,“ dodal Jiří Ulvr.

MŠMT ARR EU KRAJ

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky