Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada pro vědu, výzkum a inovace v Libereckém kraji podporuje záměr Libereckého kraje vybudovat inovační centrum

Mgr. Mazalová Dvorská Jitka

marketingový manažer projektu Smart akcelerátor Libereckého kraje

  • 31. 10. 2017 13:47
  • Rozvoj

Sdílet článek

Rada pro vědu, výzkum a inovace v Libereckém kraji (RVVI) vznikla jako poradní orgán Rady Libereckého kraje. Jejím úkolem je propojení akademické výzkumné a podnikatelské sféry s veřejnou správou, a dále navrhovat, podporovat a hodnotit nové projekty, které do budoucna pomohou zlepšit konkurenceschopnost Libereckého kraje.

RVVI na svém 5. jednání 26. října 2017, které se konalo ve Výzkumném centru TOPTEC v Turnově, doporučila příjemce podpory v rámci programu Dotačního fondu Libereckého kraje, Regionálního inovačního programu - Inovační vouchery LK, ve kterém je pro letošní rok alokace 3 mil. Kč. Bylo předloženo celkem 12 projektů, které byly všechny RVVI doporučeny orgánům kraje k financování.. Rada následně diskutovala o dalším rozšíření Regionálního inovačního programu Libereckého kraje pro příští rok.  Mohlo by se nově jednat například o kreativní vouchery, startovací vouchery, stáže studentů či o „Regionální inovační cenu“ – soutěž o nejlepší chytrá řešení v daných tematických oblastech.

Dalším bodem jednání byla prezentace záměru Libereckého kraje vybudovat inovační centrum – podnikatelský inkubátor.  Rada VVI v Libereckém kraji koncept projektu i navazující kroky realizace odsouhlasila a Liberecký kraj tedy do konce roku spustí virtuální inkubátor Lipo.ink. V současné době pracuje realizační tým na zahájení jeho provozu a souběžně také na podkladech pro podání žádosti o poskytnutí dotace z fondů EU, aby se kraj mohl co nejdříve pustit do přestavby prostorů „D“ na kamenný inkubátor. Smyslem projektu je vybudovat tvůrčí kreativní prostor, ve kterém bude Liberecký kraj a jeho partneři podporovat talentované a podnikavé lidi a začínající firmy. „Podporu budou mít všichni, kteří chtějí rozvinout své nápady do podoby podnikatelského záměru či start-upu. Chceme pomáhat rozvíjet perspektivní podnikatelské nápady a inovace a zamezit tak odlivu podnikavých lidí z Libereckého kraje,“ vysvětluje radní Radka Loučková Kotasová, která je společně s náměstkem hejtmana Markem Pieterem garantem projektu. Provozovatelem Lipo.ink bude společnost ARR – Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o., která je stoprocentně vlastněná Libereckým krajem.

Dalším z úkolů týmu Smart akcelerátor Libereckého kraje, a to velmi významným, je aktualizace regionální přílohy RIS3 strategie. Rada pro vědu, výzkum a inovace v Libereckém kraji a její jednotliví členové se proto na svém posledním zasedání dohodli na aktivním zapojení a spolupráci v rámci terénních šetření, tematických platformách a dalších aktivitách týmu Smart akcelerátor.

Tato aktivita je hrazena z projektu "Smart akcelerátor Libereckého kraje", reg. č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/15_004/0000848.

Logolink

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky