Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada navrhla podmínky a vyhlášení dotačního titulu Program obnovy venkova

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 03. 06. 2015 10:57
  • Magazín
  • Rozvoj

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje navrhuje zastupitelstvu ke schválení podmínky a vyhlášení Dotačního fondu Libereckého kraje - „Programu obnovy venkova“, s předpokládanou výší financí k rozdělení 7.330.000 Kč. Dosáhnou na ně obce (do 2 000 obyvatel) Libereckého kraje definované v Programu rozvoje LK 2014 – 2020.

Youtube video

Žadatelé, obce, městysy a města budou moci žádat o dotace v devíti dotačních titulech.  V dotačním titulu 1, obnova a údržba venkovské zástavby a občanské vybavenosti, mohou být žadateli i spolky nebo obecně prospěšné společnosti se sídlem v Libereckém kraji, ovšem pouze u projektů zaměřených na obnovu a údržbu tělovýchovných a kulturních zařízení. V rámci dotačních titulů 6

a 7, projekty na vzdělávání a poradenství v oblasti rozvoje venkova a obnovy vesnice a integrované projekty venkovských mikroregionů, se mohou žadateli stát i svazky obcí.

Přehled vypisovaných dotačních titulů:

DT 1 – obnova a údržba venkovské zástavby a občanské vybavenosti
DT 2 – komplexní úprava návsí, náměstí
DT 3 – obnova a zřizování veřejné zeleně – parky, aleje, sady
DT 4 – oprava a výstavba místních komunikací, chodníků, veřejného osvětlení, mostků, zálivů autobusové dopravy, parkovišť
DT 6 – projekty na vzdělávání a poradenství v oblasti rozvoje venkova a obnovy vesnice
DT 7 – integrované projekty venkovských mikroregionů
DT 8 – dotace na úroky z úvěru 
DT 9 – válečné hroby

Předpokládaný termín pro podávání žádostí o dotaci je stanoven od 3. 8. do 30. 9. 2015. Veškeré bližší informace budou zveřejněny na úřední desce a na webu Krajského úřadu Libereckého kraje 1. 7. 2015.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky