Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada Libereckého kraje podpořila navýšení počtu žáků v oboru Nástrojař

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 06. 04. 2016 12:35
  • Školství

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje podpořila navýšení kapacity oboru Nástrojař na Střední škole strojní, stavební a dopravní Liberec z 60 na 96 žáků, což škole umožní přijmout více žáků již od příštího školního roku.

Liberecký kraj se dlouhodobě věnuje podpoře vzdělávání v technických oborech, realizoval několik projektů, které žákům základních škol přibližovaly obory a uplatnění jejich absolventů v praxi – kampaň TECHyes či projekt TechUp. Obor Nástrojař pak patří mezi obory podporované stipendijním programem pro žáky pro vybrané obory středních škol Libereckého kraje, žáci tak vedle žádané kvalifikace mohou získat i finanční podporu v průběhu vzdělávání.

„Poptávka po tomto oboru vyplynula i z posledních jednání s významnými zaměstnavateli a představiteli Svazu průmyslu a dopravy ČR,“ dodává Alena Losová, radní Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. Počet přihlášek žáků základních škol do oboru Nástrojař na Střední škole strojní, stavební a dopravní Liberec je oproti předchozím rokům nebývale vysoký a dává tak naději, že v příštím roce bude nástrojařů více.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky