Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada Libereckého kraje doporučila rozdělení Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy Turnov

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 06. 2016 12:32
  • Školství

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na mimořádném jednání dne 20. června 2016 projednávala návrh na rozdělení Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy Turnov. Doporučila rozdělení této školy na dva subjekty – Obchodní akademie a Hotelovou školu Turnov a Střední odbornou školu Turnov, tedy návrat do stavu před rokem 2009.

Školy byly spojeny rozhodnutím Zastupitelstva Libereckého kraje z roku 2007, z původní Integrované střední školy Turnov a Obchodní akademie a Hotelové školy Turnov vznikl od počátku roku 2009 jeden subjekt, který však nadále působil v budovách v Alešově a Zborovské ulici v Turnově. V září loňského roku se veřejná diskuse o tomto kroku opět rozvířila v souvislosti s tím, že škola téměř kompletně opustila budovu ve Zborovské ulici a všichni žáci se vzdělávali v Alešově ulici. Nesetkalo se to s pochopením města Turnov, které budovu ve Zborovské ulici škole pronajímá, a ani část žáků a jejich rodičů s tímto přesunem nesouhlasila. Na základě doporučení Rady Libereckého kraje tak ředitelka školy Milena Lednejová od února 2016 vrátila výuku do Zborovské ulice, ani to však nevedlo k uklidnění situace.

„Podle mého je lepší mít dvě dobře fungující školy, než, jak se po sedmi letech ukazuje, velký subjekt, ve kterém dále fungují dvě samostatné skupiny žáků, rodičů i učitelů. A všichni věnují energii něčemu jinému než prosperující škole,“ říká Martin Půta, hejtman Libereckého kraje.

Rada kraje souhlasila s tím, aby se škola k 1. 7. 2017 rozdělila, rozhodnout o tomto kroku bude muset ještě Zastupitelstvo Libereckého kraje a schválit jej musí i Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. „Město Turnov rozdělení podporuje a očekávám, že se k hotelové škole postaví vstřícně, neboť budova, v níž sídlí, je majetkem města,“ doplnil hejtman.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky