Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada kraje vzala na vědomí zahájení forenzního auditu na Zdravotnické záchranné službě LK

Šírová Květa

  • 04. 09. 2013 14:22
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada kraje vzala na vědomí zahájení forenzní auditu příspěvkové organizace Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje a uložila řediteli ZZS LK, aby zajistil veškerou součinnost společnosti NEXIA AP, a. s., která forenzní audit vykonává, a to tak, aby mohl být audit řádně proveden v termínu do počátku listopadu 2013.

V souvislosti s veřejnou zakázkou malého rozsahu “Forenzní audit příspěvkové organizace Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje“ byl dne 23. 8. 2013 doručen hejtmanovi Libereckého kraje Martinu Půtovi dopis od ředitele ZZS LK Stanislava Mackovíka s upozorněním na možné porušení zákona spočívající v porušení věrohodnosti připravovaného auditu. K tomuto zpochybnění mělo, podle tvrzení ředitele Mackovíka, dojít tím, že vítězná firma NEXIA AP a. s. je „prokazatelně provázána se společností VGD Audit“, která provádí audit účetnictví ZZS LK. K propojení mělo dojít prostřednictvím skupiny NEXIA INTERNATIONAL. Toto bylo v prohlášení Libereckého kraje vyvráceno.

Rada kraje se dále vyjádřila k dopisu Davida Dobiáše, předsedy představenstva, Computer System Group a.s. Firma se jako uchazeč přihlásila do veřejné zakázky malého rozsahu “Forenzní audit příspěvkové organizace Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje“. Z této veřejné zakázky však byla vyloučena. V návrhu odpovědi hejtmana na uvedený dopis je znovu podrobně zdůvodněno vyloučení na základě nedoložení profesních kvalifikačních předpokladů k výkonu provedení forenzního auditu vymezeného v předmětu výzvy výpisem z Živnostenského rejstříku. Uchazeč totiž dokladoval pouze oprávnění k živnosti volné obor činnosti č. 60 - Poradenská a konzultační činnost. Samotná existence takového oprávnění ale nic nevypovídá o tom, jakou má jeho držitel kvalifikaci. Ke zpracování odborných studií a posudků je třeba dle názoru zadavatele – Libereckého kraje, aby k tomuto byly doloženy další doklady prokazující odbornou způsobilost. Krajský úřad ve vyjádření oddělení veřejných zakázek potvrdil, že celý postup při zadání této veřejné zakázky malého rozsahu byl správný a plně v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb. v platném znění i s vnitřní směrnicí úřadu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky