Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Půl milionu na asistenty pedagogů rozděleno čtyřem školám

Šírová Květa

  • 17. 08. 2012 10:04
  • Školství

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje odsouhlasila na svém zasedání 14. srpna poskytnutí účelových neinvestičních dotací na pokrytí mzdových nákladů asistentů pedagogů. Finanční částka 500.000,- Kč bude rozdělena mezi čtyři školy.

„Asistenti pedagoga jsou nápomocni pedagogům při výchově a vzdělávání žáků se zdravotním postižením. Pomáhají hendikepovaným dětem přizpůsobit se školnímu prostředí, což je velmi záslužná, ale náročná práce. Vyčleněné finanční prostředky jsou adresně určeny na mzdy asistentů,“ poznamenal Radek Cikl, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

Na základě rozhodnutí Rady Libereckého kraje obdrží Střední odborná škola Liberec 187.500,- Kč, Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené Liberec taktéž 187.500,- Kč, Základní škola praktická a Základní škola speciální Jablonné v Podještědí 75.000,- Kč a 50.000,- Kč získá Základní škola Nové Město pod Smrkem. Při rozdělování finančních prostředků měla Rada LK k dispozici doporučení komise složené z odborníků speciálně pedagogických center z celého Libereckého kraje. Expertní skupina posuzovala žádosti jednotlivých škol podaných na základě veřejné výzvy.

Radou odsouhlasený návrh dotací vybraným čtyřem školám musí ještě posvětit 28. srpna na svém zasedání Zastupitelstvo Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky