Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt „Krajské služby eGovernmentu ve zdravotnictví“ byl úspěšně ukončen

Ing. Šulcová Veronika

projektový manažer

  • 22. 12. 2015 13:06
  • Rozvoj

Sdílet článek

Koncem listopadu Liberecký kraj úspěšně dokončil realizaci projektu přezdívaného „eHealth“, což je výraz pod kterým si lze představit elektronizaci zdravotnictví. S cílem zvýšit kvalitu zdravotnické péče na území kraje byla v rámci projektu vytvořena infrastruktura pro elektronické sdílení zdravotnické dokumentace pacientů, a to mezi nemocnicemi na území Libereckého kraje a Zdravotnickou záchrannou službou Libereckého kraje „ZZS LK“).

Datové propojení bylo provedeno mezi již zmíněnou ZZS LK a dále mezi Krajskou nemocnicí Liberec (vč. Panochovi nemocnice v Turnově), Nemocnicí s poliklinikou Česká Lípa, Nemocnicí Jablonec nad Nisou, Městkou nemocnicí v Jilemnici, Nemocnicí Frýdlant a Nemocnicí s poliklinikou Semily.

Díky datovému propojení mají nemocnice i ZZS LK ihned k dispozici klíčové informace o pacientech (tzv. emergency informace) a mohou si je mezi sebou vzájemně posílat, např. ještě před příjezdem sanitky.

Další aktivitou projektu bylo také doplnění určitých modulů do klinického systému Krajské nemocnice Liberec, které souvisí s vedením elektronické dokumentace (např. přidávání fotografií k dokumentaci apod.) a současně byl rozšířen archiv zdravotnické dokumentace nemocnice o nové typy souborů (např. žádanky na biochemickou laboratoř atp.).

Poslední aktivitou projektu bylo zvýšení bezpečnosti informačních systému na Krajském úřadě Libereckého kraje, v rámci této aktivity byla vytvořena nová bezpečnostní politika, technologické centrum kraje bylo rozšířeno o LoadBalancer a webaplikační firewall. A také byl implementován systém pro korelační analýzu událostí, který nyní v prostředí krajského úřadu dosud chyběl.

Celkové výdaje projektu činí více než 23,4 mil. Kč, výše schválené dotace je v tuto chvíli 18,2 mil. Kč, zbylé výdaje hradí Liberecký kraj plně ze svého rozpočtu.

 

logo iop mmr

„Krajské služby eGovernmentu ve zdravotnictví“, registrační č. CZ.1.06/2.1.00/19.09276, spolufinancovaného z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného operačního programu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky