Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Prohlášení náměstka pro školství Jiřího Čeřovského k aktuálnímu dění 

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 05. 09. 2024 13:11
  • Školství

Sdílet článek

Prohlášení Jiřího Čeřovského, náměstka hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti k aktuální situaci:

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

vzhledem k medializovanému útoku žákyně ZŠ v Domažlicích a rozeslaným                    e-mailovým výhrůžkám na zaminování škol na začátku školního roku Vám doporučujeme učinit tato preventivní opatření:

1. Znovu poučit celý pedagogický i nepedagogický sbor o důležitosti dohledu u vstupů do škol, v šatnách apod. Cílem je zamezit vstupu neznámých osob do školy.

2. Promluvit se žáky o dodržování bezpečnostních opatření, požádat je, pokud by ve škole viděli neznámou osobu bez doprovodu, aby to oznámili učiteli/učitelce.

3. Prostřednictvím Bakalářů nebo Edupage napsat krátkou informaci rodičům, jaká bezpečnostní opatření má škola nastavena, že není třeba se hojně medializovaných výhrůžek obávat, ale je vhodné promluvit doma s dětmi o tom, že jakmile ve škole uvidí cizí osobu bez doprovodu, nechť to oznámí svému učiteli/učitelce (lze tím snížit obavy rodičů či zamezit přehlcení telefonickými dotazy).

4. Striktně doprovázet/vyzvedávat osobně u vchodu všechny návštěvy přicházející do školy a také je po jednání doprovázet k východu.

5. Nastavit pravidla pro doručování osobních zásilek a balíčků na adresu pracoviště školy. (Neumožňovat doručovatelům vstup do objektu školy).

6. Jakékoliv podezřelé jednání či událost hlásit okamžitě Policii ČR a to přímo na linku 158.

7. Doporučuji zapojit se do dotačního programu č. 1.5. Ochrana škol jako možných měkkých cílů, který je vyhlašován v rámci dotačního fondu Libereckého kraje. Zapojit se mohou základní i mateřské školy prostřednictvím svého zřizovatele, program je vyhlašován začátkem kalendářního roku, obvykle v březnu. Kontakt: Bc. Linda Ehrenbergerová, e-mail: linda.ehrenbergerova@kraj-lbc.cz

Bod 7 pro školy a školská zařízení zřizované Libereckým krajem:

7. Žádám Vás o aktivní zapojení školy do projektu Libereckého kraje zaměřeného na ochranu škol jako možných měkkých cílů. Projekt je pouze pro školy a školská zařízení zřizované Libereckým krajem a zahrnuje jak tvorbu bezpečnostních plánů či jejich revizí, tak vzdělávací aktivity, především praktická cvičení pro zaměstnance škol.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky