Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Program rozvoje hospodářsky slabých oblastí Libereckého kraje (PR HSO LK)

Mgr. Slowíková Zuzana

  • 04. 09. 2006 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:4267|autor:Mgr. Slowíková Zuzana|email:zuzana.slowikova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 707|mobil:|aktualizace:]

V souvislosti s aktualizací Strategie rozvoje Libereckého kraje 2006-2020 a s tvorbou Programu rozvoje Libereckého kraje 2007-2013 finišují práce na dokončení podkladových materiálů k těmto dokumentům. Mezi ně náleží mj. i Programy rozvoje hospodářsky slabých oblastí  Libereckého kraje, tj. regionů Podralsko, Západní Českolipsko, Cvikovsko, Frýdlantsko, Hrádecko-Chrastavko a Centrální Semilsko.

Pracovní verze těchto programů byly zpracovatelem, tj. Agenturou regionálního rozvoje Nisa předány Odboru hospodářského a regionálního rozvoje Libereckého kraje v červenci 2006. V srpnu OHRR KÚLK zahájil práce na jejich projednávání a to nejen v rámci odborů krajského úřadu za účelem doladění jejich správného znění podle jednotlivých sektorových problematik, ale také v rámci zákona č. 100/2001 Sb., z hlediska hodnocení jejich vlivů na životní prostředí, včetně lokalit soustavy NATURA 2000.

Nedílnou součástí fáze projednávání je i diskuse nad jejich zněním přímo se zástupci obcí, podnikatelů, nevládních organizací či občanů žijících v těchto hospodářsky slabých oblastech. Proto na zářijové dny připravilo oddělení rozvojových koncepcí OHRR KÚLK kulaté stoly k výše uvedeným programům rozvoje. Na tato diskusní fóra jsou zváni všichni kdo mají zájem spolupodílet se na jejich dopracování. Jednání se zúčastní jak zástupci Agentury regionálního rozvoje Nisa, tak zástupci OHRR KÚLK spolu se zástupci dotčených obcí z jednotlivých hospodářsky slabých oblastí. Všichni zájemci z řad podnikatelské sféry, z řad nevládních organizací či široké veřejnosti jsou vítáni. Bližší informace podá Mgr. Zuzana Slowíková, zuzana.slowikova@kraj-lbc.cz, tel: 485226707. Odkaz na veřejné projednávání Programu rozvoje hospodářsky slabých oblastí naleznete na odkaze http://www.kraj-lbc.cz/page2937  

 

Harmonogram a místo konání diskusních kulatých stolů k programům rozvoje hospodářsky slabých oblastí

Hospodářsky slabá oblast

Místo konání kulatých stolů

Termín konání kulatých stolů

Frýdlantsko

Městský úřad Raspenava

  5. září 2006 v 9:00 hod.

Hrádecko-Chrastavsko

Městský úřad Chrastava 

  5. září 2006 v 13:00 hod.

Centrální Semilsko

Obecní úřad Košťálov 

  6. září 2006 v 10:00 hod.

Cvikovsko

Městský úřad Cvikov 

11. září 2006 v 10:00 hod.

Západní Českolipsko

Městský úřad Kamenický Šenov

11. září 2006 v 14:00 hod.

Podralsko

pilotní projekt - jednání se uskutečnilo již v říjnu 2005

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky