Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Prezident republiky zakončil třídenní návštěvu regionu v rodišti Čtyřlístku. Pochválil kraj, dokončené investiční projekty i rodiště českého skla Crystal Valley

Mgr. Fulková Andrea

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 12. 05. 2017 13:47
  • Sociální

Sdílet článek

Poslední den návštěvy strávil prezident republiky v doprovodu hejtmana kraje, Martina Půty, ve městě Doksy. Nedaleko od Máchova jezera se pak uskutečnila závěrečná tisková konference, na které prezident zhodnotil třídenní návštěvu kraje.

Třetí den pobytu prezidenta České republiky v Libereckém kraji začal návštěvou města Doksy. Prezident Miloš Zeman a hejtman Martin Půta se nejprve setkali se zastupiteli a významnými osobnostmi města, mezi kterými byli i manželé Němečkovi, autoři kreslené komiksové čtveřice Čtyřlístek. Následovalo setkání s občany města, které se uskutečnilo na náměstí před městským úřadem.

Významná návštěva se pak přesunula na oběd do hotelu Berg Staré Splavy blízko Máchova jezera. V hotelu prezident navštívil i Ringloland, galerii Františka Ringo Čecha, kde se obdivoval mnoha grafickým dílům známého zpěváka, malíře a spisovatele. Na samém konci programu návštěvy Libereckého kraje prezident a hejtman vystoupili na tiskové konferenci, aby zhodnotili návštěvu kraje a odpověděli na dotazy přítomných novinářů. Prezident Miloš Zeman chválil region za opravu Zámku Svijany, ale také za zajímavé setkání se zástupci sklářského průmyslu, který je opět na vzestupu a kterého i díky projektu Crystal Valley (Křišťálové údolí) v našem kraji čeká návrat na špici v oblasti světového sklářství.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky