Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Přeshraniční spolupráce bude podpořena nadále z evropských zdrojů

Ing. Hozáková Martina

  • 23. 01. 2007 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:4713|autor:Ing. Hozáková Martina|email:martina.hozakova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 474|mobil:|aktualizace:]

V novém programovacím období 2007-2013 budou ze strukturálních fondů opět podpořeny projekty přeshraniční spolupráce. V současné době je možné financovat přeshraniční projekty z Iniciativy Společenství Interreg IIIA, v novém programovém období se připravují operační programy přeshraniční spolupráce. Pro žadatele z Libereckého kraje bude možnost realizovat projekty ve spolupráci jak s polskými, tak saskými partnery, jak to bylo doposud možné.

 

„Jako všechny dotčené kraje se podílíme na připomínkování těchto dvou programů, aby byl zajištěn soulad s prioritami kraje. Vzhledem ke skutečnosti, že stanovení obsahů těchto dokumentů musí být odsouhlaseno i druhou partnerskou zemí, není jednoduché tento program nastavit“, zmínil RNDr. Vít Příkaský, člen rady kraje.

 

Zásadním rozdílem pro žadatele oproti stávajícímu období bude systém „Lead partner“, který bude odpovědný za realizaci společného projektu. Dále předložený projekt bude muset splňovat více kritérií než v dosavadním období, která budou upřesněna.

 

V souvislosti s přípravou na nové programovací období a zhodnocením stávajícího období 2004-2006 vydal odbor hospodářského a regionálního rozvoje dvě publikace téhož názvu „Úspěšným projektům  ani hranice nebrání“. Tyto publikace představují všechny projekty spolufinancované z iniciativy INTERREG IIIA v Libereckém kraji, a to projekty česko-saské i projekty česko-polské. V případě zájmu jsou publikace k dispozici na odboru hospodářského a regionálního rozvoje, kde získáte i více informací o současném stavu těchto dvou programů.

 

„Doufám, že představení těchto úspěšných projektů bude motivací i pro další subjekty v novém programovacím období 2007-2013,“ dodal Příkaský.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky