Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Předseda ČOV Milan Jirásek k EYOWF: Česko složilo reparát

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 02. 2011 10:33
  • Školství

Sdílet článek

 

Od konce EYOWF 2011 uběhl necelý týden.  Liberec prošel velkou zatěžkávací zkouškou – uspořádal dosud největší olympijskou akci na české půdě v dějinách. 1514 členů sportovních výprav si rozdělilo 216 medailí v osmi sportech.

Evropský olympijský festival byl pod přísným dohledem, organizační zabezpečení hodnotili šéfové 44 misí z celého starého kontinentu, diváci a fanoušci, čestní hosté a čelní představitelé zastřešujících sportovních organizací, ale samozřejmě i místní obyvatelé.

„Očekávání byla opravdu veliká. Velmi pečlivě jsme naslouchali a nasloucháme ohlasům všech zainteresovaných – od prezidenta Mezinárodního olympijského výboru Jacquese Rogga a předsedy Evropských olympijských výborů Patricka Hickeyho po jednotlivé účastníky festivalu. Velkým přínosem jsou poznatky Lorda Moynihana, šéfa Britské olympijské asociace, který se podílí na přípravě letních olympijských her v Londýně,“ říká předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek.

„S odstupem několika dnů musíme znova poděkovat organizátorům za výbornou práci. Velké uznání patří i Libereckému kraji, bez jeho finanční, logistické a morální podpory by nebylo možné akci uspořádat,“ dodává.

„Za důležité považujeme i mediální pokrytí. Těší nás proto, že Česká televize věnovala festivalu hodiny vysílacího času, podobně jako v létě v případě Olympijských her mládeže v Singapuru,“ pokračuje Jirásek.

Organizátorům se podařilo složit pomyslný reparát za kontroverzní mistrovství světa v klasickém lyžování z roku 2009. „Dokázali jsme světu, ale i naší veřejnosti, že Česko má potenciál pořádat podobné akce,“ podotýká Milan Jirásek.

V nadcházejících týdnech projde festival ještě detailním hodnocením na půdě Českého olympijského výboru. „Vedle organizace se budeme samozřejmě věnovat i sportovním výsledkům. Zde se nám až tak nedařilo. Znovu to dokazuje palčivou nutnost ucelené koncepce podpory sportu, zejména u mládeže, na kterou už delší dobu poukazujeme,“ uzavírá Milan Jirásek.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky