Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Osvojení

Mgr. Tomáš Pechan

právník

  • 28. 12. 2021 10:25
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti:

1. Kolika dětem z Libereckého kraje bylo zprostředkováno osvojení v letech 2019, 2020 a 2021?
2. Kolika dětem z Libereckého kraje bylo z výše uvedeného počtu dětí zprostředkováno v letech 2019, 2020 a 2021 osvojení před splněním podmínek pro osvojení na straně dítěte a v kolika případech z daného počtu se jednalo o svěření dítěte do péče žadatelům o NRP (žadatelům zařazeným v evidenci KÚ o zprostředkování osvojení) přímo z porodnice?
3. Kolik dětí z otázky č. 2 (po svěření před splněním podmínek) se vracelo do péče biologické rodiny?

Odpověď:

1. V roce 2019 bylo zprostředkováno osvojení 21 dětem, v roce 2020 bylo zprostředkováno osvojení 19 dětem a v roce 2021 bylo k 9. 12. 2021 zprostředkováno osvojení 16 dětem z Libereckého kraje.
2. V roce 2019 bylo 2 dětem zprostředkováno osvojení před splněním všech podmínek pro osvojení na straně dítěte, ani v jednom případě nedošlo ke svěření přímo z porodnice. V roce 2020 bylo zprostředkováno 3 dětem osvojení před splněním všech podmínek pro osvojení na straně dítěte, ani v jednom případě nedošlo ke svěření přímo z porodnice. V roce 2021 bylo zprostředkováno 10 dětem osvojení před splněním všech podmínek pro osvojení, ve 4 případech byly děti svěřeny do péče žadatelů přímo z porodnice.
3. Z výše uvedeného počtu dětí z Libereckého kraje, kterým bylo zprostředkováno osvojení (včetně dětí, kterým bylo zprostředkováno osvojení před splněním všech podmínek pro osvojení) se ani jedno nevracelo zpět do biologické rodiny. Ani jedno z těchto dětí neodcházelo z péče náhradních rodičů, kteří byli ochotni a připraveni jej přijmout natrvalo.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky