Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nové přístroje z výtěžku krajské veřejné sbírky pomohou v boji s koronavirem lékařům v českolipské, jablonecké a liberecké nemocnici

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 16. 12. 2020 11:42
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Další vybavení pomůže v boji s koronavirem zdravotníkům v nemocnicích v České Lípě, Liberci a Jablonci nad Nisou. Stane se tak díky výtěžku z veřejné sbírky Liberecký kraj sobě! Covid-19. Celkové náklady na koupi zdravotnického zařízení jsou více než 830 tisíc korun.

„V této nelehké době, kdy počty nakažených rostou, tím lékařům a zdravotníkům, kteří se věnují nemocným o víkendech i svátcích, ulehčíme jejich náročnou práci. Zabezpečit kvalitní lékařskou péči je pro nás prvořadý úkol,“ uvedl Vladimír Richter, krajský radní pro resort zdravotnictví.

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa obdržela automatický izolátor nukleových kyselin ZyBio EXM300 a izolační kit nukleových kyselin Pro EXM3000. Pořizovací cena obou přístrojů činila 343.059,20 korun včetně DPH.

Zdravotníkům v českolipské a liberecké nemocnici slouží také přístroje pro kyslíkovou terapii; totéž vybavení bude využívat poté, co poskytne potřebný souhlas statutární město Jablonec nad Nisou také nemocnice jablonecká. Celkem si zdravotnická zařízení mezi sebe rozdělí šest jednotek Humid BH – High Flow i se stojany a dezinfikátory. Jejich cena je 488.438,28 korun včetně DPH.

Veřejnou sbírku vyhlásil Liberecký kraj letos na jaře a hned v dubnu pořídil pro Krajskou nemocnici v Liberci plně automatické izolátory nukleových kyselin NK Zinexts MagPurix. Cena jednoho byla 480 tisíc korun, celková částka tedy činila 960 tisíc korun včetně DPH. K poslednímu datu aktualizace, 30. listopadu, se na účtu sbírky nacházelo 1.133.028,62 korun. Přispívat lze i nadále. Číslo transparentního účtu je 1 277 277 277/0100.

Sbírkový účet je transparentní. Každý, kdo přispěje, tím vyjadřuje souhlas se zveřejněním jména a zaslané finanční částky. Klienti Komerční banky budou mít tyto údaje uvedeny automaticky. Pokud chtějí zveřejnit své jméno majitelé účtů v jiných bankách, mohou jej napsat do zprávy pro příjemce. Liberecký kraj lidem na vyžádání vystaví potvrzení o přijetí finančních prostředků na sbírkový účet.

„Rád bych poděkoval všem, kteří již přispěli nebo přispějí. Vzájemná pomoc a solidarita je tím, co nám pomohlo překonat složité časy první vlny koronaviru na jaře a pomáhá nám i nyní, kdy je situace znovu vážná. Stále přitom platí, že penězi z účtu nebudeme pokrývat běžné výdaje, ale využijeme je na nákup konkrétních darů,“ uzavřel hejtman Martin Půta.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky