Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nové muzeum i obnova památek. Výstava ukáže, jak Evropa pomáhá kraji

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 30. 09. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Miliardy korun, které pomohly celému kraji a statisícům jeho obyvatel. Taková je bilance nové putovní výstavy s názvem Otisky EU v Libereckém kraji, která je k vidění ve vstupním vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Představuje projekty, které se v regionu podařilo uskutečnit díky Evropské unii.

,,Chceme lidem touto formou představit, kolik toho zajímavého a mnohdy velmi potřebného se v Libereckém kraji odehrává. V regionu se od začátku tohoto operačního období úspěšně uskutečnilo celkem 442 projektů; výdaje na ně činily přes šest miliard korun. Každý z těchto projektů pomáhá náš kraj rozvíjet směrem vpřed a já věřím, že tato zajímavá expozice bude motivovat k dalším novým projektům,“ uvedla Radka Loučková Kotasová, krajská radní pověřená řízením hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Pořadatelé — sekretariát Regionální stálé konference Libereckého kraje — v souvislosti s plánovaným sběrem projektových záměrů do krajského Regionálního akčního plánu oslovili lokální zástupce soukromého i veřejného sektoru, aby zaslali podklady a zajímavé fotografie k jejich úspěšně provedeným projektům různého zaměření.

Z těchto materiálů pak vzešly ty nejzajímavější. Na výstavě se člení do devíti tematických okruhů: životní prostředí, bezpečnost, vzdělávání, veřejný prostor, sociální oblast a další.

Návštěvníci výstavy se tak dozvědí třeba o tom, že díky evropským penězům vznikl v libereckých Ruprechticích azylový Dům pro ženy a rodiny s dětmi a v Turnově Horolezecké muzeum, že na různých místech kraje se rodí Centra odborného vzdělávání, obnovou v pohraničí procházejí památky i aleje.

Putovní expozice je ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje k vidění do 10. října. Poté se vydá na pouť regionem: ještě letos zamíří do Krajské vědecké knihovny v Liberci a do libereckého obchodního centra Forum. Příští rok se objeví na městském úřadu v Semilech, na Českolipsko a v Turnově; v jednání jsou i prostory v Jablonci nad Nisou.

Další zajímavé informace k výstavě jsou na webových stránkách www.rsk-lk.cz a www.regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz.

 

26. 09. 2019 – 10. 10. 2019   vestibul Krajského úřadu Libereckého kraje
21. 10. 2019 – 31. 10. 2019   Krajská vědecká knihovna v Liberci
01. 11. 2019 – 25. 11. 2019   OC Forum Liberec
09. 12. 2019 – 05. 01. 2020   Městský úřad Semily
06. 01. 2020 – 23. 01. 2020   aula ZŠ Kravaře
24. 01. 2020 – 21. 02. 2020   ZUŠ Česká Lípa
06. 04. 2020 – 30. 04. 2020   KC Střelnice Turnov                                    

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky