Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nová výzva umožní učitelům i žákům vycestovat do zahraničí

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 13. 04. 2015 15:45
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Novou výzvu číslo 56 zaměřenou na rozvoj čtenářství a čtenářské gramotnosti, výuku cizích jazyků a podporu výuky matematiky, přírodovědných a technických oborů vyhlašuje Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK). Výzva je určená všem základním a středním školám mimo hlavní město Prahu.

Celková alokace na výzvu představuje 800 milionů korun s možností navýšení. Uspokojena by tak měla být většina škol, která podá projektovou žádost. Školy mohou žádat o dotaci na jeden projekt v rozmezí od 200 tisíc do 1 milionu Kč. Finanční prostředky jim budou poskytnuty prostřednictvím ex ante (předběžné) platby ve 100% výši schváleného rozpočtu projektu. Vyhlášení výzvy číslo 56 bude mít pozitivní dopad na dočerpání OP VK.

Vzhledem k tomu, že podání projektové žádosti je velmi jednoduché, školy ji zvládnou vytvořit samy, aniž by si musely najímat zprostředkovatelské či poradenské agentury. Jednotlivé projektové žádosti lze sestavit v informačním systému Benefit7 prostřednictvím výběru předem nastavených šablon klíčových aktivit. S tímto způsobem mají školy velké zkušenosti již z akce EU peníze (středním) školám, do které bylo zapojeno více než 95 % škol.

Podrobné informace týkající se výzvy číslo 56 jsou k dispozici na internetových stránkách OP VK pod odkazem: http://www.op-vk.cz/cs/zadatel/vyzvy-op-vk/vyzvy-op-vk/nove-vyzvy/vyzvy-ipo/vyhlaseni-vyzvy-k-predkladani-individualnich-projektu-ostatnich-oblast-podpory-1-1.html.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky