Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nová vizuální identita botanické zahrady: utkají se čtyři nejlepší

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 14. 08. 2024 15:02
  • Kultura

Sdílet článek

Soutěž na novou vizuální identitu liberecké botanické zahrady, která se setkala se zájmem kreativců, je v plném proudu. Přihlásilo se téměř pět desítek zájemců. Do soutěže byli vybráni čtyři účastníci: Divize, Redesign, Colmo a Sudetype ve spolupráci s Mjölk architekti.

„S rostoucím zájmem o botanickou zahradu mezi návštěvníky i mezi odbornou veřejností, jsme dospěli k závěru, že potřebujeme novou, moderní vizuální identitu. Ta by měla reflektovat historický význam naší zahrady i její roli v současném světě. Těšíme se na práci talentovaných grafiků, kteří nám pomohou vytvořit vizuální styl odrážející naši vizi a poslání, “ řekl ředitel botanické zahrady Václav Lenk.

„To, jak kvalitně se naše organizace prezentují navenek, je také důležitou součástí sdělení pro potenciální návštěvníky. Vítám proto, že soutěž na vizuál probíhá pod vedení Czechdesignu jako odborného garanta,“ řekla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Soutěž započala 12. srpna briefingem v botanické zahradě, kde měli účastníci možnost získat dodatečné informace. Poté následovala procházka areálem, během které si mohli všichni na vlastní kůži zažít atmosféru nejstarší botanické zahrady v České republice. Nyní mají grafická studia šest týdnů na přípravu soutěžních návrhů, které odborná porota se zástupci botanické zahrady posoudí na začátku října 2024. Do druhé fáze postoupí maximálně tři z nich. 

Na organizaci soutěže spolupracuje s botanickou zahradou organizace Czechdesign. Ta pomohla nastavit pravidla soutěže, oslovit účastníky a sestavit odbornou porotu složenou ze tří profesionálů: MgA. Adély Svobodové, MgA. Jiřího Karáska a MgA. Pavla Friče.  

„Nová vizuální identita botanické zahrady nejen že pozitivně podpoří vnímání celé instituce, ale také podtrhne její význam jako vědecké a vzdělávací instituce reflektující potřeby 21. století. Veřejnosti vítězný návrh představíme na začátku roku 2025,“ uzavřel Lenk.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky