Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nezávislý auditor potvrdil historický zisk českolipské nemocnice

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 05. 2015 15:04
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Dozorčí rada akciové společnosti Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa projednala a schválila na čtvrtečním zasedání výroční zprávu akciové společnosti, která byla ověřena nezávislým auditorem. Ten potvrdil již dříve avizovaný kladný výsledek hospodaření, zisk 13 milionů korun. A ve svém výroku -„bez výhrad“- konstatoval, že účetní závěrka podává věrný a poctivý obraz aktiv a pasiv společnosti k 31. 12. 2014 a nákladů, výnosů a výsledku hospodaření i peněžních toků v roce 2014, v souladu s českými účetními předpisy.

Radní se shodli, že rok 2014 byl pro Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa, a.s., úspěšný. Nejen, že byl uskutečněn velmi náročný a rozsáhlý projekt zateplení tří hlavních budov NsP, ale akciová společnost vytvořila i svůj historicky nejlepší hospodářský výsledek. Nemocnice ho dosáhla zásluhou zvýšením tržeb od zdravotních pojišťoven a série přijatých racionalizačních, cenových a organizačních opatření,  ale také dobré práce většiny zaměstnanců. U většiny nákladových položek došlo k poklesu oproti roku 2013. Ke zvýšení nákladů došlo jen u spotřeby léků, krve a spotřebního zdravotnického materiálu, což odpovídá zvýšenému objemu kvality a péče. Vyšší náklady (o 1,2 mil. Kč) na opravy způsobovalo dlouhodobé podinvestování a stárnutí zařízení.

Během roku 2014 probíhala také příprava další modernizace, především lůžkových oddělení a  operačních sálů a to s využitím významných dotací z evropských fondů. Akciová společnost také začala ve spolupráci s Libereckým krajem hledat reálná řešení, jak napravit dlouhodobý problém, kterým je havarijní stav zdravotechnických instalací v budovách. 

TZ NsP Česká Lípa

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky