Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nejzářivější hvězdou festivalu Sportfilm se stala Dana Zátopková

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 10. 2013 16:57
  • Školství

Sdílet článek

Již 16. ročník mezinárodního festivalu Sportfilm Liberec nabídl ve dnech od 15. do 17. října unikátní přehlídku filmů se sportovní tématikou nejen domácích autorů, ale i filmařů z Ruska, Polska, Španělska, Francie, Itálie, Švédska,  Rumunska či Německa, který se uskutečnil v Centru

Mezi třemi desítkami soutěžních filmů, které byly po celé tři dny k vidění ve sportovní prodejně Decathlon,  zvítězil snímek „Kde já se tady beru“ režiséra Ivana Stehlíka, který převzal cenu v Tropické zahradě Centra Babylon za účasti významných osobností - hejtmana Martina Půty a statutární náměstkyně Zuzany Kocumové, náměstka primátorky Jiřího Rutkovského a dalších hostí. Nejzářivější hvězdou vyhlášení pak byla olympijská vítězka Dana Zátopková (91), které hejtman předal Cenu Doc. Jiřího Kössla spolu s paní Kösslovou.

„Tuto cenu  uděluje na  návrh poroty Český olympijský výbor a Dana Zátopková ji získala  za celoživotní naplňování olympijských ideálů,“ vysvětlil hejtman.

„Jako vždy setkání s olympijskou legendou bylo krásné,“ dodal.

„O výsledcích rozhodovala odborná festivalová porota v čele Dr. Františkem Kolářem CSc.“, uvedl vicepresident  festivalu Vladimír Boháč s tím, že v jednotlivých kategoriích,

byly úspěšné:

  • v reportážích: snímek „Za zdmi Alkatrazu“ v režii Jiřího Kalemby z ČT,
  • ve sportovních osobnostech: „Jaromír Jágr: stále na vrcholu“ v režii Milana Šímy z ČT,
  • v dokumentech: snímek “White Line“ v režii Tomáše Galáska ze společnosti Alternative NOW o.s.,

-     metodických a populárně vzdělávacích snímcích: „Kruté velikonoce“ v režii Ivana

      Stehlíka z ČT,

  • v kategorii Olympijské hry – olympijské ideje: snímek „Kde já se tady beru“ z ČT

-     v kategorii „Děti a sport“ byl úspěšný snímek „Copinka se učí zachraňovat“ v režii

      Veroniky Sobkové z ČT.

Mimo soutěžní kategorie udělila porota zvláštní ocenění snímkům z dílny ČT „Sám na vlnách“ a „Sportu zdar“ a polskému snímku 2xPol.

Vítězné snímky reprezentují Českou republiku každoročně na konci roku na světovém finále v italském Miláně.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky