Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Poctu hejtmana Libereckého kraje letos obdrželo deset osobností, jedna z cen byla udělena in memoriam.

Více informací
Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nejmenší obec Libereckého kraje dostala počítač

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 01. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6032|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Na Krajském úřadě Libereckého kraje se uskutečnilo v pondělí 21.ledna slavnostní předání šeků na PC sestavy pro vybrané organizace. Z rukou Radima Ziky, náměstka hejtmana, je převzali Helena Laštovková za obec Blatce, Jaroslav Jáč a Vladimír Tomáš za Český svaz včelařů, Jaroslav Trávníček za Český svaz zahrádkářů a Marie Podešvová jako osoba pečující o zdravotně postiženého.

Úřad pravidelně obnovuje své počítačové vybavení a to stávající věnuje podle uvážení různým organizacím či jednotlivcům, kteří si ho nemohou ze svých financí dovolit. Jak zdůraznil Radim Zika: „Nejedná se sice o nové počítače, ale myslím, že i tyto budou dobře sloužit. Pro nás je důležité, aby putovaly k potřebným.“

 

Blatce jsou se svými osmi desítkami obyvatel nejmenší obcí v Libereckém kraji. Spadají však do turisticky atraktivní oblasti CHKO Kokořínsko, moderní technika je tedy z propagačního hlediska namístě. Darovaný počítač podle starostky Heleny Laštovkové znamená lepší spojení se světem. „Naše obec se nachází v turisticky velmi zajímavé krajině, ale dosud jsme kvůli naší „velikosti“ neměli možnost počítačově se vybavit.“

 Český svaz včelařů dosud měl ve svých 15 okresních organizací jen jednu PC sestavu. Jednatel okresního výboru Jaroslav Jáč a statutární zástupce základní organizace Český Dub Vladimír Tomáš si pochvalovali, že přispěje k modernizaci včelařství. Také podle představitele Českého svazu zahrádkářů Jaroslava Trávníčka padl dar Libereckého kraje na úrodnou půdu.

 Marie Podešvová se již šestým rokem stará o ženu postiženou mozkovou mrtvicí. Počítač tedy zužitkuje hlavně při jejím vzdělávání.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky