Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana Radek Cikl ocenil rekordních 103 žáků a studentů

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 10. 2012 15:11
  • Školství

Sdílet článek

 

Slavnostní ceremoniál ocenění žáků a studentů škol Libereckého kraje se uskutečnilo ve středu v sídle Krajského úřadu Libereckého kraje v Liberci. Ocenění z rukou náměstka hejtmana Radka Cikla (ČSSD) převzalo rekordních103 talentovaných žáků, studentů a mladých sportovců, kteří dosáhli vynikajících výsledků v mezinárodních a celostátních soutěžích konaných ve školním roce 2011/2012.

 „Je dobře, že zde mohu ocenit úspěchy, kterých jste dosáhli. Rozvíjejte dál svůj talent a poctivě na sobě pracujte, pak budete určitě úspěšní i v životě. Nezapomeňte však poděkovat i rodičům, učitelům a trenérům, kteří také mají podíl na vašich výsledcích,“ pronesl do zaplněného sálu Radek Cikl.

Ocenění převzalo celkem 103 žáků, kteří byli nominovaní celkem v pěti kategoriích – Umístění na 1. až 6. místě v celostátním kole vybraných soutěží, účast v mezinárodních soutěžích všech typů a umístěních na 1. až 3. místě v celostátním kole uměleckých, odborných a sportovních soutěžích. Soutěže, které vyhlašuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, začínají školními koly. Těch se v uplynulém školním roce zúčastnilo více než patnáct a půl tisíce žáků, v tomto čísle ale ještě nejsou započítány umělecké soutěže. Do okresních kol postoupilo 2258 žáků, krajských kol se účastnilo 554 žáků a v celostátním kole pak již soutěžilo jen 60 žáků – vítězů krajských kol. Potěšující je, že účastníků soutěží neubývá navzdory klesajícímu počtu žáků na školách.

„Já osobně se účastním oceňování úspěšných žáků tři roky a probíhalo vždy v malém sále. Dnes se pomalu nevejdeme ani do tohoto velikého. Jsem tomu ráda a jsem pyšná. Hodně z vás uspělo v soutěžích technického typu, což mě velmi těší, jelikož Liberecký kraj podporuje odborné vzdělání,“ dodala Jiřina Princová, vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

Za všechny úspěšné žáky jmenujme Martina Zikmunda z turnovského gymnázia, který získal 1. místo v celostátní matematické olympiádě a 3. místo v soutěži v programování. Kompletní seznam oceněných žáků naleznete buď v příloze této zprávy nebo na informačním a vzdělávacím portálu odboru školství www.edulk.cz, pod volbou Příspěvky, v sekci Žáci a rodiče - Soutěže a talentovaná mládež.

Liberecký kraj uvolnil ze svého rozpočtu na podporu nadaných a mimořádně talentovaných dětí téměř 200 tisíc korun. Dané peněžní prostředky slouží jako motivační příspěvek pro oceněné.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky