Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana Radek Cikl navštívil přehlídku Perličky českého řemesla, ta Na Bojišti končí zítra, v sobotu 9. dubna

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 04. 2011 17:02
  • Školství

Sdílet článek

 

Náměstek hejtmana pro školství Radek Cikl dnes na SOŠ a Gymnáziu Na Bojišti v Liberci navštívil přehlídku učebních a studijních oborů technicky a řemeslně zaměřených středních škol, které zřizuje Liberecký kraj. Ještě do zítřejšího sobotního poledne se zde koná festival Perličky českého řemesla, jehož cílem je propagace odborného vzdělávání.

„Jsem rád, že se zde představuje zejména žákům vyšších ročníků základních škol třináct našich odborně a technicky zaměřených škol. Mladí návštěvníci tak mají šanci se podívat, co takové řemeslo, třeba řezbářství a nábytkářství, sklářské, stavební, strojní a další obory obnášejí,“ uvedl náměstek hejtmana.

Představuje se zde například: výroba drobných šperků, výroba figurek a vinutých perlí u kahanu, ukázky broušení skla, ukázky zpracování skla technikou Tiffany, výroba výrobků ze dřeva, ukázky odborné tvorby na PC studujících architektů a strojařů či navrhování staveb na PC, ukázky odborné tvorby v 3D grafice, prezentace chemických programů, ruční tkaní a vyšívání, paličkování, ukázky techniky kresby a malby, módní přehlídka, ochutnávka míchaných nápojů či palačinek a další.

Pro žáky mateřských a základních škol a jejich rodiče je připravena i prodejní výstava studentských prací, módní přehlídka, ale také možnost vyzkoušet si vlastní zručnost v připravených dílničkách.

Festival je součástí kampaně na podporu odborného vzdělávání TECHyes. V rámci festivalu je připravena pro žáky zúčastněných středních škol soutěž o

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky