Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek a radní předalii ceny nejlepším sportovcům Semilska

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 02. 2011 17:00
  • Školství

Sdílet článek

 

Předávání ocenění nejlepším sportovcům Semilska za rok 2010 se v pátek 18. února  v Lomnici nad Popelkou zúčastnili poslanec ČR Pavel Ploc, náměstek hejtmana a radní pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu   Radek Cikl a radní pro resort zemědělství a životního prostředí Jaroslav Podzimek (všichni ČSSD).

   Před zahájením samotného vyhlašování výsledků zazpívala Monika Agrebi oficiální hymnu ankety Nejúspěšnější sportovec okresu, která nese název Vítězím a patřičně tak přítomné naladila na atmosféru nastávajících minut. Jako první si přišel pro cenu juniorský kolektiv atletů Syner Turnov. Republikoví vítězové pomohli navodit příjemnou atmosféru a vyzdvihli práci a zásluhy svého vedoucího Miroslava Reichla, který později bral cenu za druhé místo v kategorii trenér.

Mládežnickou kategorii jednotlivců následně ovládli opět turnovští atleti. Prvenství bral Jaromír Mazgal, který se v létě blýskl především bronzem na 1. Olympijských hrách mládeže v Singapuru. Na pomyslné stupně vítězů ho doprovodil oddílový kolega, vícebojař Adam Sebastián Helcelet a lyžařka Ludmila Horká, která hájí barvy HSK Benecko. Gratulace úspěšní mladíci přijímali například od bývalého diskařského mistra světa a stříbrného z olympiády v Moskvě Imricha Bugára.

Aby náplní programu nebylo pouhé vyhlašování výsledků, vyplnily pauzy mezi jednotlivými kategoriemi místní mažoretky, zpěvačka Martina Pártlová nebo artistka Klára.

Cenu pro hvězdu Deníku přebral Josef Vejnar. Běžec na lyžích z Vysokého nad Jizerou, který získal například 3. místo na Mistrovství České republiky veteránů. Své ceny si patřičně cenil. „Byl jsem velice překvapen, že jsem dostal cenu jako závodník. Myslím si, že to bylo i proto, že jsem dříve působil jako trenér na několika místech regionu a řada lidí si na mě v dobrém pamatuje,“ sdělil.

Nejlepším trenérem byl následně dekorován Tomáš Portyk, který v Lomnici nad Popelkou vede mladé skokany na lyžích a závodníky v severské kombinaci. Šestadvacet medailí, které jeho svěřenci na Mistrovství České republiky získali, mu vyneslo nejvyšší pozici.

Po kulturní vložce vyzval moderátor večera, aby na pódium vystoupila osobnost z kategorie nejváženějších. Olympijská vítězka a bývalá držitelka světového rekordu v hodu oštěpem Dana Zátopková dekorovala trojici mužů, kteří byli slavnostně uvedeni do Síně slávy. Za sedmadevadesátiletého Miroslava Holana převzaly ocenění z rukou legendární oštěpařky, starosty Lomnice n. P. Vladimíra Mastníka a předsedy ČSTV Semily Františka Svobody jeho manželka a vnučka. Sám oceněný, kterého doma upoutala na lůžko nemoc, poslal děkovný dopis, v němž mimo jiné stálo: „Je pro mě ctí být pozván na tuto akci. Všem přeji zdraví a úspěchy ve sportu.“

Do Síně slávy vstoupili také tyčkař Jiří Krejcar z Lomnice nad Popelkou a funkcionář a rozhodčí Herbert Burger z Harrachova. U mikrofonu pak Krejcar poděkoval za uznání. „Vážím si ocenění. Myslím si, že jsem mládí prožil na atletické dráze. Nebylo to lehké skákat o tyči do písku. Praskaly svaly i tyče.“
Herbert Burger ve své děkovné řeči popřál sportovcům především hodně spokojenosti, úspěchů v reprezentaci a hlavně startů na evropských a světových šampionátech a olympijských hrách.

Celý blok uzavřel moderátor večera Radek Šilhan přáním: „Nechť se vám v Síni slávy hodně dobře a hodně dlouho žije.“ Předposlední vyhlašovanou kategorií byla družstva dospělých. Těsně pod stupni vítězů skončili futsalisté Sica Jilemnice, kteří o dva body nestačili na bronzové judisty TSC Turnov, úspěšní šachisté Zikudy Turnov obsadili druhou pozici. Prvenství brali, stejně jako jejich mládežničtí kolegové, sedmí z Mistrovství České republiky, atleti AC Syner Turnov.

Nejprestižnější kategorie poté skončila bez překvapení. První místo ukořistil lomnický skokan na lyžích Roman Koudelka, který se za rok 2010 mohl pyšnit zejména 12. místem z olympijských her. Rokytnický lyžař Filip Trejbal skončil druhý. Mistr světa v kickboxu Petr Kazda bral třetí místo.
Monika Agrebi poté všem vyhodnoceným sportovcům, i těm, kteří se letos na pódium nedostali, prostřednictvím oficiální hymny vzkázala, aby neztráceli na svých snech a trpělivě pokračovali dál v započaté sportovní činnosti.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky