Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náhradní rodinná péče

Ing. Kateřina Jandlová

odborný zaměstnanec právního oddělení

  • 31. 10. 2023 09:50
  • 106/1999

Sdílet článek

Předmět žádosti: žadatel požadoval poskytnutí odpovědí na dotazy týkající se náhradní rodinné péče. KÚ LK zaslal žadateli níže uvedené odpovědi.

Dotaz č. 1 – Kolik organizací váš kraj prověřil výkonem doprovázení pěstounských rodin?

Krajský úřad Libereckého kraje vydal pověření k výkonu sociálně-právní ochrany v oblasti uzavírání dohod o výkonu pěstounské péče celkem deseti organizacím.

Dotaz č. 2 – Je možné získat jejich seznam? Případně, můžete nám sdělit, kde je přístupný?

Seznam osob, které byly pověřeny k výkonu sociálně-právní ochrany na základě rozhodnutí Krajského úřadu Libereckého kraje je přístupný zde:

https://odbor-socialni.kraj-lbc.cz/page1966/povereni-k-vykonu-socialne-pravni-ochrany-

Dotaz č. 3 – V jakém rozsahu participují na doprovázení psychologové (magisterského vysokoškolského vzdělání, obor psychologie)?

Rozsah participace psychologů na doprovázení pěstounských rodin se zpravidla řídí potřebou konkrétní rodiny, potřeb pěstounů a svěřených dětí.

Dotaz č. 4 – Disponuje váš kraj vypracovanou metodikou ohledně předávání dětí z přechodné pěstounské péče do trvalé náhradní rodinné péče (osvojení, dlouhodobé pěstounské péče, případně ústavní péče)? Pokud ano, je možné, aby, abyste nám vaši metodiku zaslali, případně sdělili, kde je přístupná?

Krajský úřad Libereckého kraje nemá písemně zpracovanou vlastní metodiku k předávání dětí z přechodné pěstounské péče do trvalé náhradní rodinné péče (osvojení, dlouhodobé pěstounské péče, případně ústavní péče). Doprovázející organizace se řídí manuálem implementace STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY pro pověřené osoby podle § 48 odst. 2 písm. d) až f) zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí MPSV 2014.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky