Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na přehlídce sborů Světlo za Lidice vystoupil jablonecký dětský sbor Amici, gaudete!

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 06. 2013 16:54
  • Rozvoj

Sdílet článek

Již tradičně vrcholila o víkendu činnost Památníku Lidice pietní vzpomínkou k 71. výročí vyhlazení obce Lidice německými nacisty, která se konala u společného hrobu zavražděných lidických mužů.

Hlavní projev přednesl prezident republiky Miloš Zeman, za Liberecký kraj se zúčastnily náměstkyně hejtmana LK Hana Maierová a radní Ivana Hujerová.
Ihned po pietní vzpomínce následoval 7. ročník přehlídky dětských pěveckých sborů Světlo za Lidice.  Liberecký kraj reprezentoval jablonecký dětský pěvecký sbor Amici, gaudete! (Kamarádi, radujte se!), nad jehož vystoupením převzal záštitu hejtman LK Martin Půta.

 

 

Přehlídka byla organizována s podporou MK ČR a MŠMT, vyhlašovatelé: Památník Lidice, Obecní úřad Lidice a dětský pěvecký sbor Sluníčko z Kladna.

Motto přehlídky: „Jsme děti, které zpívají lidickým dětem“

 

O SBORU...

Dětský pěvecký sbor ZUŠ Jablonec nad Nisou IUVENTUS, GAUDE! (“Mládeži, raduj se!“) vznikl v září 2005 a zahrnuje 4 sborová oddělení s celkovým počtem 170 dětí. 

  • PUERI, GAUDETE! /Děti, radujte se!/ - 1. třída ZŠ
  • LIBERI, GAUDETE! /Děti, radujte se!/-  2. a 3. třída ZŠ
  • AMICI, GAUDETE! /Kamarádi, radujte se!/ (před-koncertní přípravka) - od 4. třídy ZŠ
  • IUVENTUS, GAUDE! /Mládí, raduj se!/(koncertní sbor) - děti ve věku 11 - 18 let. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky