Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na podporu hasičstva putují statisíce eur

Ing. Petr Zdrojewski

projektový manažer - programy přeshraniční spolupráce

  • 12. 01. 2024 11:38
  • Rozvoj

Sdílet článek

Hasičským projektům se věnovalo šesté zasedání Monitorovacího výboru z Programu Interreg Česko–Polsko 2021–2027, které se konalo 9. ledna. Hlavním přínosem v této oblasti je zajištění akceschopnosti na česko-polské hranici, konkrétně se jedná o modernizaci techniky, efektivní přenos informací a společný výcvik hasičských jednotek.

Na území Libereckého kraje jsou dva úspěšní žadatelé, kteří získají podporu ve výši 834 tisíc eur. Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje je zapojen do projektu s názvem Společná reakce na změny klimatu a ve spolupráci s dalšími kraji po celé česko-polské hranici přispěje k rychlejším zásahům jednotek v pohraničí. Druhým žadatelem je Liberecký kraj, který se podílí na projektu Přeshraniční výměna informací o hrozbách PL-CZ a společně s polskými partnery rozšíří platformu krizového řízení, která vytvoří dostatečnou informovanost a zajistí větší rychlost komunikace.

„Projekty reagují na situace způsobené klimatickou změnou. Ve spolupráci s polskými partnery jsou čeští hasiči v pohraničí schopni zasáhnout u mimořádných situací rychleji. Pomůže k tomu inovativní technika, nové komunikační nástroje a společný výcvik hasičů,“  uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

Podrobnosti k vyhlášeným výzvám a informacích o programu mohou žadatelé najít na krajském webu Přeshraniční spolupráce | Odbor regionálního rozvoje a evropských proje | Liberecký kraj (kraj-lbc.cz).  Na Odboru regionálního rozvoje a evropských projektů funguje kontaktní místo, kde lze vše potřebné zkonzultovat.

CZ-PL

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky