Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Kristýně se koná 14. Novoroční přátelské setkání na téma vzdělání

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 01. 2014 14:33
  • Školství

Sdílet článek

Již 14. Novoroční přátelské setkání na trojmezní Kristýně se uskuteční tradičně v restauraci Kristýna Jih v Hrádku nad Nisou v sobotu 11. ledna 2014 od 11 hodin.

Podle organizátora Jiřího Týře  letošním možným tématem pro volnou přátelskou debatu jsou otázky vzdělávání v Libereckém kraji a možnosti přeshraniční spolupráce ve výchově a vzdělávání.
„Chtěli bychom se například zmínit i o tom, co nás spojuje a také o odlišnostech ve vzdělávacích soustavách v Trojzemí. Nezapomeneme ani novinky Malém trojúhelníku měst Trojzemí, na spolupráci škol a dalších vzdělávacích institucí a smysluplnost vzdělávacích projektů,“ řekl Týř s tím, že v návaznosti na zářijovou konferenci CVLK by jedním z témat novoročního setkání mělo být i Technické vzdělávání a myšlení a životní praxe  a zkušenosti přeshraničních partnerů v této oblasti.

Partnery novoročního setkání na Kristýně 2014 jsou Martin Ditrich, ředitel CVLK, Josef Horinka, starosta Hrádku nad Nisou, Alena Losová, radní pro školství Libereckého kraje, Pavel Ploc, člen školského výboru Poslanecké sněmovny,  Tomáš Princ, ředitel Střední školy strojní, stavební a dopravní v Liberci, Josef Šorm, ředitel SPŠSE Liberec. Setkání se také zúčastní hejtman LK Martin Půta, náměstkyně ministryně školství Eva Bartoňová, starosta Chrastavy Michael Canov, ředitel SPŠ stavební v Liberci, Radek Cikl, Regina Gellrich (DE), starosta Hrádku n. N. Josef Horinka a jeho místostarosta Pavel Farský, tiskový mluvčí LK Jiří Langer, ředitelka sklářské školy v Novém Boru Ilona Jindrová,  Katarzyna Koman (PL), ředitel liberecké střední školy Na Bojišti Zdeněk Krabs, Andrea Kretschmar (DE), ředitel školy v Jablonci n. N. František Lufinka, Stanislav Masák, Vladimír Ort, Ernest Piotr (PL), poslanec Pavel Ploc, nezávislý žurnalista Josef Růžička, ředitel SPŠ nábytkářské Václav Tichý,  Trzeciak Marta (PL-DE),  operní zpěvák Luděk Vele, ředitelka ISŠ Vysoké n. J. Markéta Zelinková a další.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky