Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na krajském veletrhu vzdělávání EDUCA v liberecké Tipsport areně najdou žáci svou střední školu

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 10. 2013 17:03
  • Školství

Sdílet článek

Dnes v pravé poledne slavnostně odstartoval již sedmý ročník veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA 2013 MYJOB LIBEREC. Pásku symbolicky přestřihli hejtman LK Martin Půta, ředitelka krajské pobočky Úřadu práce v Liberci Hana Polmová, krajská radní Alena Losová a zástupkyně generálního ředitelství Úřadu práce v Praze Gabriela Vlčková.

Brány veletrhu se uzavřou až v sobotu 19. října v 16 hodin.

„Po zahájení jsme absolvovali kolečko po stáncích jednotlivých škol a dalších vystavovatelů. Vyzkoušel jsem si na prezentaci Integrované střední školy ve Vysokém nad Jizerou například práci v lese na zmenšenině nakladače klád a s kolegyní z rady Alenou Losovou jsme v kóji liberecké Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické šlapali do pedálů na kole a přitom vyráběli elektrický proud a rozsvěceli žárovky,“ popsal zajímavé humorné momentky ze svého programu na úvodním dni veletrhu hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

„V jednu chvíli mezi mnou a hejtmanem přeskočila dokonce jiskra, to když jsem stála na stroji, který mě nabíjel statickým nábojem,“ doplnila radní s tím, že ji příjemně překvapila pestrost a nápaditost na stáncích většiny vystavujících škol  

Velký ohlas měla děvčata Střední školy uměleckořemeslné a oděvní z Liberce.
se svou módní show.  Páteční program navíc obohatí vystoupení populárního zpěváka. Ben Christovao, který se zúčastní přehlídek v 11 a ve 14 hodin a bude se podepisovat na autogramiádě na stánku školy od 12 hodin.

 Na návštěvníky Tipsport areny v Liberci čeká přes sto vystavovatelů, kteří jsou připraveni nabídnout studium na střední, vyšší odborné a vysoké škole a stejně tak dát pracovní nabídku. Součástí je i bohatý doprovodný program na ploše arény a rovněž v přednáškových sálech.

„Návštěva žáků základních škol a jejich rodičů a prohlídka pestrých nabídek oborů našich středních škol může zájemcům poskytnout mnoho důležitých informací pro rozhodnutí kde a co studovat, středoškoláci a zájemci o práci zde zase najdou pracovní nabídky, “ zve Alena Losová.

Otevřeno je od 9 do 18 hodin, v sobotu od 9 do 16 hodin.

Doprava: Přímo k místu konání veletrhu jezdí přímý spoj MHD č. 17 (jednou za hodinu) z terminálu na Fügnerově ulici. Při příjezdu na vlakové či autobusové nádraží můžete využít pěší cesty navazující na příjezdový tunel na vlakovém nádraží. Vstup je zdarma!

Více na: http://educaliberec.cz/

 

Proč se veletrhu Educa zúčastnit?
 

Jsem student

  • nabídka více než 80 škol a vzdělávacích zařízení z Libereckého kraje i celé ČR
  • příležitost ověřit si uplatnění v oboru

Hledám práci

  • nabídka více než 1.000 konkrétních pracovních míst

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky